NORD samtliga modeller - Jerker Antoni Konsult AB

Title
Go to content

NORD samtliga modeller

ÖVRIGT

Jag är väldigt glad att jag kan sälja de fina svenska NORD instrumenten igen och även ha några på lager så du kan komma förbi och provspela.
OBS! Jag lämnar alltid 14 dagars Öppet Köp så du kan ångra ditt köp - det enda det kostar dig är returfrakten.
Jag lämnar också 3 års garanti mot fabrikationsfel.  

Jag har beställt hem nästan samtliga modeller så att du kan provspela och lyssna hos oss!
Nord Stage 4 88
Nord Stage 4 Compact
Nord Piano 5 88
Nord Electro 6D 73
Nord Grand med Piano Monitors
Nord Wave 2
Nord Lead A1
NORD LEAD A1
NORD LEAD A1
Detta är den nya Nord Lead A1 analog modellering synthesizern – en synthesizer med ett fantastiskt ljud och med ett förenklat men enormt kraftfullt gränssnitt.
Lead A1 producerar enastående ljud för live eller studion och är idealisk för alla musikstilar. Tack vare sitt noggrant genomtänkta användargränssnitt uppmuntrar Lead A1 till experiment och
möjliggör till mycket snabbare programmering än vad som annars skulle vara möjligt och levererar i slutändan sensationella ljudresultat.
HUVUDDRAG
Oscillatorer
Unikt oscillatorkoncept
8 Oscillatorkonfigurationer
Pitch, Detune, Shape, Sync, AM, Noise, Sub Mix, FM
Traditionella analoga och digitala vågformer
Unison
Modulation
LFO med 5 vågformer
Mod Envelope
LFO som ytterligare Mod Env

Filter
12, 24 dB lågpassfilter
Högpass- och bandpassfilter
Transistor- och diodstegsfilter simuleringar av Mini och TB-303
Effekter
Ensemble, Chorus, Phaser, Flanger, Ring Modulator, Drive
Prestanda
4-delars multitimbral
Master Clock Sync av Arpeggiator, LFO och Delay
Velocity och Mod Wheel Morph
USB MIDI
Specialfunktioner
Mutator
Gilla-knappen
Extra Fat Unison-läge
VÅRT PRIS DEC 2023 16.700:-
Fyll i blanketten längst ner på sidan så försöker jag ge ett riktig bra paketpris inkl tillbehör!
NORD WAVE 2
NORD WAVE 2
Nord Wave 2 är en kraftfull 4-parts synthesizer som kombinerar virtuell analog syntes, Samples, FM och Wavetable med ett intuitivt Layerfokuserat gränssnitt.
Med 48 rösters polyfoni, innovativa livefunktioner och praktiska kontroller, erbjuder Nord Wave 2 enastående ljudmöjligheter med avancerad uppdelning och justering av ljudet under framförandet.
HUVUDDRAG
Allmänt
4-delad synthesizer med dedikerade volym/pan-faders
Sample, Virtual Analog, Wavetable och FM-syntes
48 röst polyfoni
OLED-skärmar för program- och oscillatorsektioner
1 GB minne för Nord Sample Library 3.0
Användarutbytbara samplingar
61-toners tangentbord med Aftertouch
Prestanda
Avancerad arpeggiator med polyfoniskt trigläge
Gatefunktion för rytmiska effekter
Avancerade Morph-funktioner med Impulse Morph
Master Clock-kontroll av Arpeggiator, LFO och effekter
Vibrato med 3 fördröjningslägen och Wheel/Aftertouch-tilldelning
Oscillatorer
Analog: Basic, Shape, Multi, Sync och Noise med upp till 16 oscillatorer
Samplingar
Wavetable
Avancerad FM med harmoniska och inharmoniska algoritmer
True Unison-läge
Modulation
LFO med fem vågformer
Flexibla synkroniserings- och routingalternativ
AD/AR envelope
Amp
ADSR Amp envelope
Transient attackläge
Filter
12/24 dB lågpass, lågpass M, bandpass, högpass och LP+HP
Filter Drive
ADSR envelope
Effekter
FX-sektion med Tremolo, Pan, Ring Modulation, Chorus, Ensemble och Vibe.
EQ-sektion med Drive
Avancerad Delaysektion
Reverb-sektion med fem lägen + Dark, Bright och Chorale lägen
VÅRT PRIS DEC 2023 25.800:-
Fyll i blanketten längst ner på sidan så försöker jag ge ett riktig bra paketpris inkl Softcase, pedaler osv.
NORD ELECTRO 6
NORD ELECTRO 6
Nord Electro 6 kombinerar Nords prisbelönta emuleringar av vintage elektromekaniska och akustiska instrument i ett ultraportabelt paket.
Med 3 oberoende ljudsektioner, ett nytt strömlinjeformat användargränssnitt och tillägget av Seamless Transitions, är Nord stolta över att kunna presentera den mest kraftfulla och flexibla Electro någonsin - en raffinerad modern klassiker.
PRESTANDA
Sömlösa övergångar
Nord Electro 6 har automatiska sömlösa övergångar när du byter ljud eller program medan du spelar.
Layer och avancerad Split-funktionalitet
Panelen har tre oberoende ljudsektioner; Orgel, Piano och Sample Synth som kan användas samtidigt som ett lager eller en split. Den har 6 Split Points och den nya Split Point Crossfade-funktionaliteten introducerad med Stage 3 för mjuka övergångar mellan två delade zoner.
Välj mellan 3 olika övertoningsbredder (Small, Large eller Off) som indikeras av olika LED-färger.
Förfinad programsektion Den nya strömlinjeformade programsektionen har ett praktiskt organiseringsläge inklusive kopiera/klistra in och flytta funktioner för att snabbt ordna dina program i önskad ordning.
En ny sidvy låter dig enkelt sortera och organisera sidor som en låtlista. Alla program, pianon och synthexempel är lätta att navigera med hjälp av den nya listvyn som erbjuder alfabetiska, numeriska och kategorisorteringsalternativ.
ORGELDELEN
Nord Electro 6 har Nords prisbelönta Nord C2D-orgelsimuleringar av B3 Tonewheel, B3 Bass och Vintage Transistororglar samt två piporgeltyper.
B3 Tonhjulssimulering
Orgelsektionen innehåller Nords hyllade Nord C2D Orgelmotor inklusive den extremt autentiska B3 Tonewheel-simuleringen med fyra olika tonhjulsinställningar, allt från fabriksny och ren till läckande gammal vintage.
Ett förbättrat speciellt baspedalsläge som simulerar pedalbasens tonhjul är tillgängliga för antingen split med ett piano eller synth eller med en B3 Upper Manual i Dual Organ Mode.
Klassiska transistororglar
Nords oklanderliga simuleringar av de klassiska 1960-talets transistororglarna, Vox Continental och Farfisa Compact med alla klassiska inställningar, ingår också i Orgelsektionen.
Piporglar
Orgelsektionen innehåller nu två olika Pipe Organ-modeller. Den nya Pipe 1 är en ren orgel med få övertoner. Pipe 2, introducerad med Electro 5, är ett återskapande av de pipor som vanligtvis utgör ryggpositivet en kyrkorgel, och inkluderar nu ett speciellt nytt detune-läge när vibrato/Chorus aktiveras.
Vintage roterande högtalare
Nord Electro 6 har den senaste generationen av Nords vintage 122 Rotary Speaker-simulering som lägger till en viktig karaktär till ett live orgelframträdande och har Slow, Fast och Stop-läge samt en Drive-kontroll. Electro 6D 61 och 73 stöder Nord Half-moon Switch (valfritt tillbehör).
Dual Organ Mode
Det speciella nya Dual Organ-läget ger snabb åtkomst till dubbla manuella inställningar och ger en bra överblick och kontroll över drawbarsinställningarna för både den nedre och övre manualen.
Fysiska drawbars för Electro 6D 61/73
Electro 6D 61 och 73 har fysiska Drawbars som erbjuder den ultimata praktiska upplevelsen för de hängivna orgelspelarna. Electro 6 HP har digitala LED-drawbars som ger en utmärkt överblick över aktuella inställningar.
PIANOSEKTIONEN
Pianosektionen har ett brett urval av akustiska, elektriska och digitala pianon från det exklusiva Nord Piano Library, utökad röstpolyfoni och kreativa nya pianofilter. Fabriksbank Nord Electro 6 fabriksbanken innehåller ett omfattande urval av Nords senaste Grands, Uprights, Electric Pianos och Digital Pianos från det exklusiva Nord Piano Library - alla handplockade för sina unika karaktärer! Piano-sektionen innehåller också Nords nya "Layer"-kategori med rika dynamiska lager patchar. Nord Piano Experience Nords toppmoderna samplingstekniker fångar källinstrumentens extraordinära nyanser och verkliga karaktär och unika "Advanced String Resonance" levererar hisnande realism och en oöverträffad nivå av uttrycksfullhet.
Utbytbara ljud
Factory Bank har ett stort urval från Nord Piano Library men du kan enkelt lägga till eller ersätta något av dessa ljud med hjälp av Nord Sound Manager. Nords exklusiva Nord Piano Library uppdateras ständigt med nya exklusiva ljud i världsklass, och alltid kostnadsfritt. Piano filter Pianosektionen ger en extra nivå av ljudkontroll och har nu dedikerade pianofilter för att accentuera mjukhet, mellan eller briljans. Soft Release Ett Soft Release-läge lägger till en något längre release, mer lämpad för legatospel, som emulerar en lösare dämmarspänning i ett akustiskt eller ett elektromekaniskt instrument.
Dynamiska kurvor
4 dynamiska kurvor för anslagskänslighet finns tillgängliga för att passa din spelstil, från mjuk till hård.
SAMPLE SYNTH
Den förbättrade Sample Synth-sektionen har utökat minne för Nord Sample Library 3.0 och utökad polyfoni. Sample Synth-sektionen innehåller ett brett urval av högkvalitativa ljud från Nord Sample Library 3.0 inklusive exklusivt licensierade ljud från legendariska Mellotron och Chamberlin. Sample Synth är utrustad med viktiga kontroller för attack, decay/release och dynamik (filter/hastighet). En unik Nord-funktion låter dig skapa dina egna samplingar med den kostnadsfria Nord Sample Editor-mjukvaran för Windows och Mac. EFFEKTDELEN Den kraftfulla effektsektionen har ett brett utbud av omedelbart tweakbara högkvalitativa effekter modellerade efter klassiska stompboxar. Alla effekter är i stereo och kan fritt tilldelas till Orgel-, Piano- eller Synthsektionerna.
Effekt 1 Här kan du välja mellan Tremolo, två Wahs, en Auto-Wah och en AutoPan. Använd AutoWah med en Clavinet för råa funk-licks, skapa en psykedelisk atmosfär med ett elpiano på AutoPan, eller ge en Wurlitzer lite kropp med hjälp av Tremolo. Det finns också en Ring Modulator ombord, en effekt som används av många experimentella och elektroniska musiker.
Effekt 2 De två Phasers, två Choruses, Flanger och en Vibe-effekt är modellerade från de klassiska analoga stompboxarna som definierar ljudet av populärmusik. Amp Sim/Kompressor/Rotary Har autentiska JC-, Twin- och Small-högtalarsimuleringar med justerbar Drive, plus en separat Tube Drive-simulering och en kompressor.
EQ
En 3-bands equalizer med svepbar mid.
Delay
Delay-effekten har ett Tap Tempo, Feedback och Mix (Dry/Wet), samt kontroller för Ping-Pong-läge och Tap Tempo.
Reverb Nord Electro 6 har tre olika Reverb-typer (Hall, Stage och Room) för att lägga till lite atmosfär till dina ljud. Alla Reverb-typer har också ett bright läge.
MONITOR INGÅNG Anslut ett andra Nord-keyboard eller någon annan ljudkälla till den bakre panelens monitoringång och spela utan att du behöver oroa dig för en extern mixer eller ett ljudsystem. Signalen dirigeras till huvudutgångarna och hörlursutgången.

VÅRA PRISER DEC 2023
6D 61 18.700:-
6D 73 19.700:-
6 HP 23.300:-
Fyll i blanketten längst ner på sidan så försöker jag ge ett riktig bra paketpris inkl stativ, Softcase, pedaler osv.
NORD STAGE 4
NORD STAGE 4
Med en intuitiv ny design av kontrollpanelen, en premium trippel sensor klaviatur, kompletta effektsektioner för varje layer och stora förbättringar av Nords prisbelönta teknologi, sätter Nord Stage 4 en ny standard.
DEN NYA UPPLEVELSEN
Nord Stage 4 har en helt ny kontrollpanel med dedikerade LED-faders för varje layer, vilket ger en exceptionell överblick och flexibilitet när du skapar ljud och uppträder live.
Nords nya Preset Library är proppat med inspirerande färdiga piano-, synth- och orgelljud för att du snabbt och smidigt ska kunna skapa skapa dina egna sound.
PIANOT
Nord Stage 4 kommer med en ny förbättrad samling av Grands, Uprights och Electric Pianos från Nords exklusiva Nord Piano Library kombinerat med nya funktioner som Dynamic compression och Unison.
Nords toppmoderna samplingstekniker fångar ursprungsinstrumentens extraordinära nyanser och verkliga karaktär. Nords unika "Advanced String Resonance" och Dynamic Pedal Noise-funktioner ger hissnande realism och en oöverträffad nivå av uttrycksfullhet.
Pianosektionens höjdpunkter
Förbättrad samling av pianon, flyglar, elpianon osv.
Dynamisk komprimering
Unison funktion
Creative Timbre förinställningar
Avancerad strängresonans
Dynamiskt pedalljud
SYNTHEN
Synthsektionen med sina tre oberoende lager är baserad på den kraftfulla Nord Wave 2 Synth Engine, inklusive Virtual Analog syntes, Samples, FM och Wavetable.
En omfattande ny samling av samplingar från Nord Sample Library erbjuder en bred palett av stråkar, bas, körer, gitarrer och mycket mer. Den avancerade Arpeggiatorn har nya polyfoniska, gate- och patternlägen och kan användas för en mängd olika rytmiska applikationer med anpassningsbara mönster.
Synthsektionens höjdpunkter
Nord Wave 2 Synth Engine
3 oberoende synthlager
Fördubblat samplingsminne
Förbättrade samplingar med Tru-Vibrato, Unison och Round Robin
Omfattande realtidskontroller
Avancerad arpeggiator med polyfoniska, gate- och patternlägen
Externläge för avancerad MIDI-kontroll
ORGELN
Orgelsektionen innehåller Nords prisbelönta simuleringar av B3 Tonewheel, B3 Bass, klassisk Vox och Farfisa samt två Piporgel-modeller.
Alla Stage 4-modeller är utrustade med Nords nya fysiska drawbars med LED-indikatorer för optimal praktisk upplevelse och överblick.
Höjdpunkter i orgelsektionen
Prisbelönta orgelsimuleringar av modellerna B3, Vox/Farfisa och Piporglar
Fysiska dragstänger med LED-indikatorer
Förbättrad simulering av roterande högtalare
Drawbar Live-läge
Nytt B3 basläge
Förbättrad modell 122 Vintage Rotary Speaker med ny drive inklusive nära eller avlägsen mikrofonposition
EFFEKTERNA
Nord Stage 4 har en kraftfull ny effektsektion som erbjuder en komplett uppsättning av effekter för varje layer.
Det omfattande utbudet av effekter inkluderar en ny pumpeffekt för sidokedjesimulering, en ny Spin-effekt och helt nya varianter av Reverb, Delay, Amps och Modulation-effekter.
Effektsektionens höjdpunkter
Dedikerad effektsektion per layer
Nya varianter för modulering, förstärkare, eko och efterklangseffekter
Ny fjäderreverb, rums- och katedralreverb
Ny spin-effekt
Ny pumpeffekt
Ny Flam och Space Delay
MODELLER
Nord Stage 4 finns i tre modeller:
Nord Stage 4 88 med en helvägd trippelsensor klaviatur (A-C) med aftertouch och fysiska drawbars med LED-indikatorer.
Nord Stage 4 73 med en helvägd trippelsensor klaviatur (E-E) med aftertouch och fysiska drawbars med LED-indikatorer.
Nord Stage 4 Compact med en semivägd waterfall trippelsensor klaviatur (E-E) med aftertouch och fysiska drawbars  med LED-indikatorer
PEDALERNA (TILLBEHÖR)
Nords nya serie premiumpedaler är utrustade med kontinuerliga sensorer för optimal dynamisk kontroll. De vänstra och mellersta pedalerna på Nord Triple Pedal 2 kan tilldelas för att styra pumpeffekten, layers, program change, rotorhastighet och mer. Båda pedalerna ger dig tillgång till funktionerna Pedal Noise och Half Damping i pianosektionen. Du ser pedalerna längre ner på sidan.
VÅRA PRISER DEC 2023
STAGE 4 COMPACT 37.900:-
STAGE 4 73 40.900:-
STAGE 4 88 43.500:-
Fyll i blanketten längst ner på sidan så försöker jag ge ett riktig bra paketpris inkl stativ, Softcase, pedaler osv.
NORD PIANO 5
Kreativa pianofilter
De dedikerade pianofiltren ger en extra nivå av ljudkontroll, accentuerar mjukhet, mellan eller briljans för instrumentets akustiska pianon och flyglar. Elpianon har skräddarsydda filter som till och med inkluderar emuleringar av den legendariska Dyno-förförstärkaren.
Dynamisk komprimering
Den nya Dynamic Compression-funktionen balanserar ljudnivån utan att ändra karaktären på pianoljudet.
Soft Release
Ett Soft Release-läge lägger till en något längre release, mer lämpad för legatospel, som emulerar en lösare dämmarspänning i ett akustiskt eller ett elektromekaniskt instrument.
Tangentbordskänslighet
Tre KB Touch-alternativ finns tillgängliga för att passa din spelstil, från tungt till lätt.
Två helt nya oberoende Sample Synths med kraftigt utökat minne och en mängd nya ljud.
SAMPLINGSSYNTHDELEN
Sample Synth-sektionen är baserad på ett helt nytt format och innehåller ett brett utbud av helt nya ljud, såsom solo wind, solo brass, solo strings, basar, gitarrer plus en stor samling klassiska analoga leads och basar. Inkluderat är också ett urval av prover från Symphobia and Swing! bibliotek av ProjectSAM. Alla ljud kan snabbt ersättas med Nord Sound Manager. Du kan också skapa dina egna samplingsinstrument med den unika gratis programvaran Nord Sample Editor för Mac och Windows.
Sample Synth-sektionen har två fullt utrustade och oberoende layers och är utrustad med intuitiva kontroller för attack, decay/release och dynamisk hastighetsrespons. De nya Soft and Bright Timbre-inställningarna ger ett snabbt sätt att forma tonen i ljudet.
Unison, Tru-Vibrato och mer
Det nya samplingsformatet i Piano 5 erbjuder flera spännande nya funktioner. Unison blandar kreativt flera samplingsröster för rika, ensembleliknande ljud, "Tru-Vibrato" modellerar exakt de unika vibratoegenskaperna hos en mängd olika mässingsblås-, rörblås- och stråkinstrument och round robin tillåter naturligt klingande snabba upprepningar. Vibrato kan tilldelas knapp, pedal eller en av de förinställda fördröjningsinställningarna. Sample Synth-sektionen har även Mono- och Legato-lägen med justerbar glidehastighet.
EFFEKTDELEN
Effektsektionen har ett brett urval av omedelbart tweakbara högkvalitativa stereoeffekter modellerade efter klassiska stompboxar. En effekt kan tilldelas fritt till valfritt layer i Piano och Samplingssynth-sektionen.
Mod 1 - Pan, Tremolo,
Wah-wah och ringmodulator. Alla dessa kan styras med en kontrollpedal.
Mod 2 - Phaser, Flanger, Chorus, Vibe-effekt och två valbara djup för varje effekt.
Delay - Stereofördröjningseffekt med Tap Tempo-knapp och pingisläge. Fördröjningen kan tilldelas globalt till alla fyra lagren.
Equalizer - Trebands EQ, med svepbar mitt. EQ kan tilldelas globalt till alla fyra lager.
Kompressor/Amp - Twin, JC, Small, Compressor och en Tube Overdrive-effekt.
Reverb-sektion med fem olika storlekar (Booth, Room, Stage, Hall och Cathedral) för att lägga till rumskänsla till dina ljud. Lägena Bright och Dark möjliggör förbättrad eller reducerad diskant. Det nya Chorale-alternativet lägger till en frodig moduleringseffekt.
Kontrollpedal
Anslut en valfri expressionspedal för handsfree kontroll av volym och effekter.
Monitoringång
Anslut ett andra Nord-keyboard eller någon annan ljudkälla till den bakre panelens monitoringång och spela utan att du behöver oroa dig för en extern mixer eller ett ljudsystem. Signalen dirigeras till huvudutgångarna och hörlursutgången.

VÅRA PRISER DEC 2023
NORD PIANO 5 73 m Triple Pedal 27.900:-
NORD PIANO 5 88 m Triple Pedal 28.800:-
Fyll i blanketten längst ner på sidan så försöker jag ge ett riktig bra paketpris inkl stativ, Softcase, pedaler osv.
NORD PIANO 5 73&88
Den senaste utgåvan av Nords prisbelönta pianoserie är utrustad med dubbla pianomotorer, dubbla samplingssyntar och dubbelt så mycket minne som föregående generation.
Med kombinationen av ett förstklassig trippelsensor-tangentbord och Nords exklusiva Virtual Hammer Action teknologi levererar Nord Piano 5 en exceptionell spelupplevelse i ett tranportvänligt format.
HUVUDDRAG
Allmänt
88-noters trippelsensor vägd klaviatur med flygelkänsla
73-noters trippelsensor vägd klaviatur med flygelkänsla
Nord Virtual Hammer Action Technology
Avancerad layering (2 pianon + 2 samplingssyntar) NYHET
Avancerad Keyboard Split med valfri övertoning NYHET
Sömlösa övergångar
OLED-skärm för utmärkt överblick
Pianosektionen
2 oberoende pianolager NYHET
2x minne för Nord Piano Library NYHET
120 rösers polyfoni
Kreativa pianofilter och ny dynamisk komprimering
3 tangentbordsknappar för att passa alla spelstilar
Dynamic Pedal Noise med Nord Triple Pedal
Avancerad strängresonans
Mjuk release
Samplingssynth
2 oberoende Sample Synth Layers NYHET
2x minne för Nord Sample Library NYHET
Mjuka och ljusa filter NYHET
Unison för rika, ensembleljud NYTT
Tru-Vibrato med realtidskontroll NYHET
Round robin för naturligt klingande repetitioner NYHET
Mono- och Legato-lägen med Glide NYTT
Attack, Decay/Release och Dynamiska kontroller
Effekter
Högkvalitativa stereoeffekter modellerade efter klassiska stompboxar
Reverb med koral och ljus/mörkt läge NYHET
Delay med ping-pong läge NYTT
PRESTANDA
Två oberoende pianon och Samplingssynthar
Piano- och Sample Synth-sektionerna på Nord Piano 5 innehåller vardera två oberoende lager. De två pianon och två Sample Synths kan användas samtidigt i en mängd olika split- eller Layer-konfigurationer. Kombinerat med den mångsidiga effektroutingen kan ett brett utbud av kombinationer uppnås - från klassiska ensembleinställningar till fylliga ljudlandskap. De LED-utrustade nivåkontrollerna möjliggör snabb och exakt balansering av alla layersvolymnivåer. En Volympedal och/eller Sustain Pedal kan tilldelas varje layer.
Livefokuserad design
Nord Piano 5 har dedikerade rattar och knappar för full hands-on kontroll under ett liveframträdande. Transponering, inställning av en splitpunkt eller skapande av ett lager ljud kan åstadkommas omedelbart.
Sömlösa övergångar
Nord Piano 5 har sömlösa övergångar för felfri ändring av ljud eller program medan du spelar.
Den kraftfulla nya pianosektionen har två pianomotorer som kan användas samtidigt i ett lager eller en split.
PIANOSEKTIONEN
9 Grands, 9 Uprights, 10 Electric Pianos och mycket mer
Nord Piano 5 fabriksbank innehåller 9 Grands, 9 Uprights, 10 Enhanced Electric Pianos, Clavinet, Digital Pianos, Marimba, Vibraphone och mycket mer från det exklusiva Nord Piano Library - alla noggrant utvalda för sin unika karaktär! Nords toppmoderna samplingsteknik fångar källinstrumentens extraordinära nyanser och verkliga karaktär. Nords exklusiva Nord Pianobibliotek uppdateras regelbundet med nya unika ljud i världsklass, och alltid kostnadsfritt. Alla ljud byts enkelt ut med Nord Sound Manager.
Avancerad strängresonans
Nords unika avancerade strängresonans återger noggrant det komplexa samspelet mellan pianosträngarna och lägger även till den rika atmosfären av ett riktigt piano när man spelar med pedalen nere.
Nord trippelpedal med dynamiskt pedalljud
Nord Triple Pedal inkluderar mjuka och Sostenuto-pedaler förutom en unik Dynamic Sustain Pedal. Triple Pedal möjliggör också Nords Pedal Noise-funktion som dynamiskt simulerar de mekaniska ljuden av att lyfta och släppa dämmarmekaniken.
NORD GRAND
NORD GRAND
Nord Grand har en premiumviktad klaviatur med avancerade trippelsensorer som fångar hammarnas rörelser med exceptionell precision, vilket ger den mjuka och naturliga känslan av en akustisk flygel.
Genom att integrera Nords prisbelönta prestandafunktioner och praktiska användargränssnitt ger den lätta Nord Grand inte bara en extraordinär spelupplevelse, utan är också en elegant nytt inslag i Nords scenpianoserie.
Kreativa pianofilter
Pianosektionen ger en extra nivå av ljudkontroll och har dedikerade pianofilter för akustiska och elektriska pianon som accentuerar mjukhet, mellanregister eller briljans. EP-filtren inkluderar också unika Dyno-filter baserade på den legendariska förförstärkaren som levererar det karakteristiska kraftfulla, klockliknande ljudet som var en väsentlig del av det klassiska västkustsoundet under 70- och 80-talen. Läs mer om de dedikerade EP-filtren här.
Nord trippelpedal med dynamiskt pedalljud
Den medföljande Nord Triple Pedal har mjuka och Sostenuto-pedaler förutom en unik Dynamic Sustain Pedal. Triple Pedal möjliggör också Nords Pedal Noise-funktion som dynamiskt simulerar de mekaniska ljuden av att lyfta och släppa dämmarmekaniken.
Soft Release
Ett Soft Release-läge lägger till en något längre release, mer lämpad för legatospel, som emulerar en lösare dämmarspänning i ett akustiskt eller ett elektromekaniskt instrument.
Anslagskänslighet
3 dynamiska kurvor finns tillgängliga för att passa din spelstil, från Light till Heavy.
EXEMPEL SYNTH DELEN
Samplingssynth-sektionen har ett brett urval av stråkar, mässingsblås, syntar, körer och många andra högkvalitativa ljud från Nord Sample Library 3.0.
Det omfattande urvalet av ljud från Nord Sample Library 3.0 inkluderar exklusivt licensierade ljud från legendariska Mellotron och Chamberlin. Alla ljud kan snabbt ersättas med Nord Sound Manager.
Samplingssynthdelen är utrustad med viktiga kontroller för attack, decay/release och dynamik (filter/hastighet) och dedikerade kategoriknappar för snabb navigering och urval av sampelljud. Det är möjligt att skapa dina egna samplingar med den kostnadsfria Nord Sample Editor-mjukvaran för Windows och Mac.
EFFEKTDELEN
Effektsektionen har ett brett utbud av omedelbart tweakbara högkvalitativa stereoeffekter modellerade efter klassiska stompboxar. Alla effekter kan tilldelas fritt till Piano- eller Sample Synth-sektionen.
Effekter 1 - Pan, Tremolo, Wah-wah och Ring Modulator. Alla effekter kan styras med en kontrollpedal.
Effekter 2 - Phaser, Flanger, Chorus, Vibe-effekt och två valbara djup för varje effekt.
Delay - Stereodelay med Tap Tempo-knapp
Equalizer - Trebands EQ, med svepbar mid
Kompressor/Amp - Twin, JC, Small, Compressor och en Tube Overdrive-effekt.
Master Effects
Reverb med tre lägen - Room, Stage och Hall var och en med ett ljust klingande alternativ.
MONITOR INGÅNG
Anslut ett andra Nord-keyboard eller någon annan ljudkälla till den bakre panelens monitoringång och spela längs ett spår utan att behöva oroa dig för en extern mixer eller ett ljudsystem. Signalen dirigeras till huvudutgångarna och hörlursutgången.
KOMPATIBEL MED NORD PIANO MONITOR
VÅRT PRIS DEC 2023
NORD GRAND m Triple Pedal 31.500:-
Fyll i blanketten längst ner på sidan så försöker jag ge ett riktig bra paketpris inkl stativ, Softcase, pedaler osv.
NORD GRAND
Nord Grand har en premiumviktad klaviatur med avancerade trippelsensorer som fångar hammarnas rörelser med exceptionell precision, vilket ger den mjuka och naturliga känslan av en akustisk flygel.
Genom att integrera Nords prisbelönta prestandafunktioner och praktiska användargränssnitt ger den lätta Nord Grand inte bara en extraordinär spelupplevelse, utan är också en elegant nytt inslag i Nords scenpianoserie.
HUVUDDRAG
Allmänt
88-noters Kawai Hammer Action klaviatur med avancerade trippelsensorer
Elfenbens känsla i klaviaturen
Sömlösa övergångar vid programbyte
Layer och Split med Split Point-övertoning
OLED-skärm för utmärkt överblick
Stöd för Nord Piano Monitor
Pianosektionen
2 GB minne för Nord Piano Library
120 rösters polyfoni
Dedikerade pianofilter för akustiska och elektriska pianon
3 dynamiska kurvor
Dynamic Pedal Noise med Nord Triple Pedal (pedalen ingår)
Avancerad strängresonans
Soft Release
Samplingssynth
512 MB minne för Nord Sample Library 3.0
Dedikerad Sample Synth-sektion med Attack, Decay/Release och dynamiska kontroller
Effekter
Högkvalitativa stereoeffekter modellerade efter klassiska stompboxar
Reverb med tre lägen - Room, Stage och Hall
DEN STORA UPPLEVELSEN
Nord Grand har dedikerade rattar och knappar för alla viktiga funktioner som krävs vid ett liveframträdande. Att skapa layers och splits, lägga till effekter eller transponera instrumentet kan utföras medan man spelar.
Sömlösa övergångar
Sömlösa övergångar när du byter program medan du spelar.
Layers och avancerade splitpunkter
De två ljudsektionerna kan kombineras i ett layer eller delas över klaviaturen. Var och en av ljudsektionerna kan ha specifika effekter, volympedal och/eller sustainpedal tilldelade.
Nord Grand har 7 Split Points indikerade med LED-lampor och Split Point Crossfades erbjuder mjuka övergångar mellan två delade zoner. Välj mellan 3 olika övertoningsbredder (Small, Large eller Off) som indikeras av olika LED-färger.
PIANODELEN
Nord Grand innehåller ett brett urval av unika flyglar, pianon, elektriska och digitala pianon från det exklusiva Nord Piano Library.
Fabriksbanken
Nord Grands fabriksbank inkluderar 10 Grands, 9 Uprights, 10 Enhanced Electric Pianos, Clavinet, Digital Pianos och mer från det exklusiva Nord Piano Library - alla handplockade för sin unika karaktär! Nords toppmoderna samplingstekniker fångar källinstrumentens extraordinära nyanser och verkliga karaktär med hisnande realism.
Alla ljud kan enkelt ersättas med Nord Sound Manager. Nords exklusiva Nord Piano Library uppdateras ständigt med nya unika ljud i världsklass - alltid gratis.
Avancerad strängresonans
Nords unika avancerade strängresonans återger det invecklade samspelet mellan pianosträngar som resonerar vid deras grundläggande eller harmoniska frekvenser när andra toner spelas på Nords Grands flygel- och pianoljud. Den lägger också till den rika resonansstämningen hos ett riktigt piano när man spelar med pedalen nere.
NORD PIANO MONITOR
PIANO MONITORS FÄSTE
För den ultimata lyssningsupplevelsen i närområdet kan Nord Piano Monitor-högtalarna monteras på Nord Piano 4, Nord Piano 5 73/88, Nord Grand, Nord Stage 3 Rev B (88 och HP76) och Nord Stage 4 73/88 med de medföljande Monitorfästena. Monitorerna kan också fästas direkt på vanliga mikrofonstativ.
VÅRT PRIS DEC 2023
NORD PIANO MONITORS V2 INKL FÄSTE 5.500:-


NORD PIANO MONITORS
Nord Piano Monitor-systemet är konstruerat för optimal dynamisk återgivning av de elektriska och akustiska pianon som ingår i Nord Piano Library.
Det är framtaget för att ge dig optimal närfältslyssning och det kompakta Nord Piano Monitor-systemet låter dig uppleva den sanna karaktären hos Nords välkända pianoljud med imponerande djup och dynamik – en naturlig förlängning av Nords instrument.
DUBBLA INGÅNGAR
Nord Piano Monitors har en extra extra ljudingång för att ansluta en bärbar dator eller smartphone - perfekt för att spela med, repetera eller bara lyssna på musik.


NORD LJUDBIBLIOTEK
NORD PIANO LIBRARY
Nord Piano Library är Nords premiumbibliotek med exklusivt samplade flyglar, pianon, vintage elpianon, digitalpianon, cembalo och klavinetter – alla noggrant utvalda för sina unika karaktärer. Nords toppmoderna samplingstekniker fångar källinstrumentens extraordinära nyanser och verkliga karaktär och Nords exklusiva bibliotek uppdateras regelbundet med nya unika ljud i världsklass.
NORD SAMPLE LIBRARY
Nord Sample Libraries erbjuder högkvalitativa samplade ljud från ett brett utbud av genrer inklusive stråkar, mässingsblås, gitarrer, dragspel, syntar, körer och mycket mer. Nord Sample Libraries inkluderar även exklusivt licensierade ljud från Symphobia av ProjectSAM och de legendariska vintage-bandsamplarna Mellotron och Chamberlin!
NORD TILLBEHÖR


NORD SOFT CASE 73/76/88/GRAND
Vadderat Soft Case med hjul för enkel transport. Stora fickor för kablar, stativ och pedaler. Även bärhandtag på sidorna.
Finns i storlekarna:
73, 76, 88 och GrandNORD SOFTCASE HP
Vadderat Soft Case med stora fickor för kablar och tillbehör. Bärhandtag och acelband och två straps för att bära på ryggen.
Finns för Nord Electro HP
NORD KEYBOARD STAND
Nord Keyboard Stand är lättviktsställ för keyboards och designade för att ge max stabilitet och komfort medan du spelar.
Stativen är väldigt enkla att bygga ihop och ta isär för transport.
Finns för Nord Electro HP, Nord Piano, Nord Stage 88/HP76, Nord Stage 4 Compact och Nord Grand.


NORD MUSIC STAND V2
Music Stand V2 fäster du lätt på instrumentet och det klarar 4 notblad samtidigt.
Finns för Electro HP (61 och 73 fr o m Electro 6), Nord Grand, Nord Piano och Nord Stage

NORD WOOD MUSIC STAND
Nord Wood Music Stand fäst enkelt på instrumentet och klarar att visa 4 notblad samtidigt
Finns till Electro HP (61 och 73 fr o m Electro 6), Nord Grand, Nord Piano, och Nord Stage
NORD WOOD KEYBOARD STAND
Elegant mattlackat Keyboard Stand i en konstruktin av delvis solitt trä för exceptionell stabilitet. En metallplåt i botten finns för att ackomodera en Nord Triple Pedal. Fast Grand Piano höjd.
Finns för Nord Grand, Nord Piano och Nord Stage 88
NORD TRIPLE PEDAL 2
Nords nya premium Nord Triple Pedal 2 är utrustad med kontinuerliga sensorer för optimal dynamisk kontroll. De vänstra och mellersta pedalerna kan tilldelas för att styra pumpeffekten, layersscener, programändringar, rotorhastighet och mer. Triple Pedal 2 ger dig också tillgång till Pedal Noise och halvdämpande funktioner i pianosektionen.
Finns till Nord Stage 4. Ingår i priset när du köper ett Nord Piano eller Nord Grand.NORD SINGLE PEDAL 2
Nya premium Nord Single Pedal 2 är utrustad med kontinuerliga sensorer för optimal dynamisk kontroll. Pedalen kan användas för att styra rotorhastigheten eller användas som en Morph-källa. Single Pedal 2 ger dig också tillgång till Pedal Noise och halvdämpande funktioner i pianosektionen.
Finns för Nord Stage 4

NORD DUST COVER
Skydda ditt Nord-tangentbord med ett matchande dammskydd.
Finns i fyra storlekar: 61, 73, HP och 88

Nord Lead A1
Nord Wave 2
Nord Electro 6 61
Nord Electro A 73
Nord Elecro 6 HP
Nord Stage 4 Compact
Nord Stage 4 73
Nord Stage 4 88
Nord Piano 5 73
Nord Piano 5 88
Nord Grand
Nord Piano Monitor

Nord Lead A1
Nord Wave 2
Nord Electro 6 61
Nord Electro A 73
Nord Elecro 6 HP
Nord Stage 4 Compact
Nord Stage 4 73
Nord Stage 4 88
Nord Piano 5 73
Nord Piano 5 88
Nord Grand
Nord Piano Monitor

Nord Lead A1
Nord Wave 2
Nord Electro 6 61
Nord Electro A 73
Nord Elecro 6 HP
Nord Stage 4 Compact
Nord Stage 4 73
Nord Stage 4 88
Nord Piano 5 73
Nord Piano 5 88
Nord Grand
Nord Piano Monitor

 Dubbelstagat X-stativ för 595:-
 Nord original stativ
 Nord original Soft case
 KEYBOARDS.SE SoftCase
 Nord Triple Pedal 2
 Nord Single Pedal 2
 Enklare Sustainpedal
 Pianobänk vit
 Pianobänk mörkFAKTURA 10 DAGAR
FAKTURA FÖRSKOTTSBETALNING MED RABATT
FAKTURA BETALNING MED SWISH
AVBETALNING 36 MÅN
Back to content