Nöjda kunder - Välkommen till Jerker Antoni Konsult

Till innehåll

Nöjda kunder

ORGLAR > JÄMFÖR ORGEL
Jag är stolt som du kanske förstår!
Som du ser på kartan här ovanför finns det tack vare mig en otrolig massa Viscountorglar över hela Sverige plus några i Finland och Norge också.
Och numera behöver jag knappt jobba med försäljningen för NÖJDA KUNDER ÄR MIN BÄSTA REKLAM!
Jag har fram till idag 20 maj 2021 sålt 814 orglar sedan 2009 - rena revolutionen.
På kartan ovanför ser du  var orglarna hamnat.
Katarina Hallqvist i Eslöv är mycket nöjd med den Chorum S40 med rak konkav pedal som hon hyrt sedan i juni 2020.
Våren 2021 hade hon konstiga vibrationer som surrade vid en viss ton och hörde av sig till mig. Vi gjorde lite tester och till slut flyttade hon ut orgeln från väggen och då kom hon fram till att det var inget fel på orgeln, det var ett skåp som hängde på väggen som glasdörren skramlade i.
Så nu finns det bara goda vibrationer.
Hon har bestämt sig för att köpa loss orgeln nu när hyresperioden är över. Hela hyran avräknas. Alla är glada.
Ännu en nöjd kund!
Samuel Sassersson i Malmö köpte en Chorum S40 utan att ha provspelat. Han var så nöjd att han skickade denna bild och berättade att DHL-killen körde med pallvagnen ända in i hissen. Ibland har dom tid.  
Ann-Krestin Vernersson i Malmö köpte en Viscount Chorum S40 i februari 2021. Hon var så nöjd med sin orgel så jag bad henne maila en bild.
Jag fick ett mail:
Hej Jerker!
Här kommer en bild från Vällingby församling, 3 st. nöjda kyrkomusier (Från vänster Gerd Nielsen, Francesco Acquista och Crescenzo Grifone) med Viscount S80.
Allt gott och trevlig helg!

Mvh
Enzo Grifone, organist i Vällingby församling
NÖJD KUND DEMONSTRERAR GÄRNA ORGELN!
Jag fick precis ett message från orgelprofessorn Ralph Gustavsson som köpte en Ouverture för några år sedan.
"God fortsättning och hoppas du har det fint i värmen!
När du nu inte har någon utställningslokal är du välkommen att hänvisa verkligt seriösa Ouverture-spekulanter till mig.
Jag har sex stora konsertprogram redo att spela när som helst med alla registreringar lagrade i orgels minne. Jag kan visa upp orgelns fulla kapacitet för professionella sammanhang. Vad tror du om det?"

Ja, vad skall man säga! Nöjda kunder är ju det bästa jag vet.
Maila till Ralph om du vill nyttja hans erbjudande.

"Att ha en hemorgel ökar möjligheten att jobba hemifrån under coronatiden. Dessutom har man bättre koll på barnen."
Hälsar Johanna Yuhsin Chuang i Uppsala som köpte en Chorum S80.
Med litt romklang har kirkerommet virkelig kommet hjem til vår stue!
Jag fick ett mail från Terje Haugom i Bergen:
"For noen år siden kjøpte jeg et SONUS 45 orgel hos Jerker. Gjennom mine siste arbeidsår som organist har orgelet vært et fantastisk øvings-instrument.
Nå er jeg pensjonist, og koser meg med å spille diverse kirkemusikk, både salmer og klassisk. Og mange organister og kantorer har gjestet vårt hjem. Flere av dem har kjøpt enten Sonus 45 eller 60 etter møtet med et fantastisk digitalt kirkeorgel. De 9 høyttalerne med surround-lyd ga en meget god spredning av musikken i vår stue som er 9 x 5 meter, og med skråtak opp mot hemsen over stuen.
Men jeg ville ha enda mer følelse av kirkerommet – her hjemme i stuen! Etter råd fra Jerker bestilte jeg 4 stk aktive høyttalere – LD SAT 62 A G2, - hver med 50 W forsterker, og auto shut off til standby etter 10 minutter uten signal. Med en gang jeg begynner å spille, er forsterkerne øyeblikkelig med igjen.
Det fulgte greie feste-bøyler med, og etter Jerkers råd ble alle montert med god spredning i stuen: 1 på hver endevegg, og 2 på rekkverket på hemsen, med noen meters mellomrom. Jeg burde bruke skjermede, balanserte Audio-kabler, Kanal 1 og 4 er 1. manual, 2 og 3 er 2.manual.
Så valgte jeg å bruke orgelets bass-høyttalere i stedet for ekstern sub-woofer (som det også er utgang til). Via displayet ble intern equalizer null-stilt, med unntak av bass. Og så ble den eksterne equalizeren innstilt med passelig volum og balanse til de 4 høyttalerne. Høyttalernes egen volumkontroll var satt til litt over 50 %, og equalizeren justert slik, at 1. manuals registre  (kanal 1 og 4, som er lengst unna orgelet) har mer volum, enn 2. manual – rett over mitt på rekkverket.
Dette låt fantastisk! Med litt romklang har kirkerommet virkelig kommet hjem til vår stue! Jeg har hatt besøk av Austevolls ex-kantor – Steinar Christensen (som selv har Sonus 40), og han var bare smil og glede! «Dette låter himmelsk!» var hans konklusjon.
Jeg håper bildene er såpass at de gir et inntrykk av hvordan plasseringen i vår stue ble. Vil du som har Viscount hjemme-orgel ha litt ekstra, kan jeg anbefale denne løsning! Og disse høyttalerne passer også godt i kapell og mindre kirkerom!" terjehaugom@gmail.com +47 98847162 // 55139269
Nöjda kunder är min bästa reklam!
Marie Tängmark i Glemmingebro köpte en Viscount CHORUM S40 och skriver så här:
Orgeln anlände utanför dörren. Smidig att placera och har ljuvliga stämmor. Konkav pedal känns helt rätt.
Marie Tängmark, övernöjd kyrkomusiker.
Nöjda kunder är bästa reklamen!
"Hej!
Har länge tänkt att berätta och visa hur det blev med orgeln jag köpte av dig för ett år sedan (Cantorum Duo plus pedal och bänk), men jag har inte haft några bra bilder.
Jag monterade in orgeln i möbeln efter min gamla tramporgel som hade gett upp. Har ingen bra bild hur tramporgeln såg ut innan jag plockade isär den, men på den ena bilden syns ändå hur den såg ut med locket stängt, förutom att tramporna här redan ersatts av de nya svällarpedalerna.
Jag har lyft hela skåpet 14 cm från golvet för att kunna få in pedalstället en bit under, för att få rätt avstånd mellan pedal och manualerna. Med locket öppet får jag dra fram manualerna en bit också för att få rätt avstånd.
Som du sa på telefon är de inbyggda högtalarna inte så bra, särskilt för 16-fotstämmorna, men det löste jag genom att koppla orgeln till min stereoanläggning, så jag har fått superbra ljud, fullt tillräckligt för det rum på ca 15 kvm som instrumentet står i. Och för att då inte störas av de inbyggda högtalarna så har jag tystat dem genom att plugga in en kontakt i uttaget för hörlurar (utan hörlurar kopplade). Och så har jag monterat en LED-list för belysning på pedalen.
Jag är mycket nöjd med den här investeringen och tänkte att du kanske skulle tycka att det är roligt att få se hur det blev.
Hälsningar
Magnus Lidén, Piteå
Jörgen Martinson mailade mig en liten reklamtext:

Jag är så nöjd med Ouverture-orgeln. Beställde den med fransk disposition och stämmorna klingar riktigt fint. För att bredda klangen så kompletterades orgeln med fyra externa högtalare samt en subwoofer. Resultatet- orgeln klingar magnifikt och man tror sig befinna sig i en stor katedral när man hör den. Det är även inga problem att spela så orgeln hörs i hela kvarteret!

Hälsningar
Jörgen Martinson
Domkyrkoorganist i Karlstad
Tobias fick en av de sista orglarna som fabriken levererade ut innan myndigheterna i Italien stängde den. En Viscount Sonus 40.
"Denna orgel överträffar mina förväntningar! Jag är väldigt nöjd!"
Tobias Olofsson

Ytterligare en nöjd kund uttalar sig:

Efter succén med Ouverturen i Svenljunga kyrka var det inte svårt att besluta om vilken orgel vi skulle ha som övningsorgel i församlingshemmet.
En Sonus 45 med jalusi vilket är praktiskt eftersom församlingshemmet ofta är uthyrt.
Ljudet är, föga förvånande, mycket tillfredsställande och högtalarna väl tilltagna. Inga som helst problem att nå ut i vår stora församlingssal.
Tack för ytterligare en snabb och smidig leverans!
Kalle Gollnik
CHORUM S40
Anita Björk i Lyrestad gör tummen upp för sin Chorum S40 som hon fick levererad i februari 2020. Jag bjöd även på ett par hörlurar så hennes man skulle slippa höra när hon spelar fel ;-)
Anders Wälimäki i Skellefteå köpte en Sonus 40 i oktober 2019 och skickade en bild jag får använda för min marknadsföring.
Så här glad är Maria Löfberg över sin nya Viscount Sonus 40. Hon provspelade under Öppet Hus i Annedalskyrkan september 2019 och sedan var hon såld.
Hélène Malmberg mailade i december 2018 när hon fått hem sin nya Viscount Chorum S40 orgel.  
"Hej! Igår kom orgeln och nu är den på plats på mitt loft. Fast nu är det min läktare istället. Allt fungerar som det ska. Inga skador eller andra fel. Gediget arbete och ett fantastiskt ljud! Har inte spelat orgel på 25-30 år, men det fungerar ganska bra ändå. Nu blir det övning dagarna långa. Jag har ett stort rum med 7 meter i tak och höga fönster som jag alltid kallat för min katedral. Nu är det en katedral på riktigt. Stort tack!"
Jag bad om en bild och den kom igår.
"Jag är så nöjd med orgeln. Ett fantastiskt sound! Jag har närmare 7 meter till tak i min ”katedral” så ljudet får en fin chans att utvecklas.
Verkligen roligt att spela igen."
Colin Smith i Oslo köpte en Sonus 60
"Jeg er strålende fornøyd med mitt nye Viscount Sonus 60. Klangen er så naturtro som det antageligvis går an med dagens teknologi - ikke bare det, men det er en tvers igjennom en musikalsk klang: dagene da man kunne si "høres ut som et elektronisk orgel" er forlengst forbi. Klangen er levende, ekte - og vakker. Man blir ikke trett av den. Det er jo alle organisters "våt drøm" å kunne tegne sitt eget instrument, vi har alle lekt med utallige disposisjoner på papir - men nå er det endelig mulig! Man kan være sin egen orgelbygger og sette sammen flere customdisposisjoner helt etter egen smak og behag. Så langt har jeg satt opp to forskjellige romantiske disposisjoner og en høybarokk og er svært fornøyd med resultatene. Og med tre manualer kan jeg nå endelig øve på all den musikken som krever dette, men som hittil har vært nesten umulig med de ofte kummerlige disponerte orglene vi har i Norge. Tusen takk til Viscount for et fantastisk product!"
Og så må du ikke nøle med å la folk kontakte meg hvis det er noen her i Oslo-området som har lyst til å prøve orgelet.
BO URBAN NORDGREN
Bo Urban Nordgren från Göteborg brukar ringa mig med jämna mellanrum bara för att berätta hur fantastiskt nöjd han är med orgeln han köpte för några år sedan - utan att ens ha provspelat innan.
Jag bad honom skicka en bild och sammanfatta vad han tycker om sin orgel så jag kunde använda det i marknadsföringen. Här är hans bidrag.

Upplevelser tillsammans med konsertorgel Sonus 60 hemma.
Ett år har förflutit sedan min nya orgel anlände till Åsvändan 2 i Partille. Det har varit ett glädjerikt orgelspelarår med detta fantastiska instrument. Några av mina musikaliska förebilder, Ralph Gustafsson och Ulf Norberg hade införskaffat liknande orgelinstrument med den nya modellingtekniken. Det tyckte jag lät betryggande så jag köpte orgeln utan provspelning. Hade naturligtvis undersökt marknaden och kommit fram till att denna orgel med alla sina möjligheter skulle passa mina behov väl.

Orgelns resa från Italien på lastbil oroade lite. Orgelpaketen kom emellertid fram väl emballerade i två lådor och hade klarat den långa resan med Guds försyn. Besviken blev man då sannerligen inte vid uppackandet….

Så till några iakttagelser och förtjänster gällande min Sonus 60:

  • Mycket smidigt och elegant spelbord. Lättregistrerade manubrier med tydlig belysning på varje andragen stämma. Perfekt LED-belysning för pedalen, svällare och fottrampor.
  • Underbar pedalklaviatur med extremt långa taster i ek. Perfekt fjädertryck. Klaviaturen går också att dra ut steglöst för individuell ergonomisk bästa spelställning.
  • Skön manualklaviatur med tryckpunkt och anslagskänslighet för piano, synth- och orkesterstämmor. Två sköna tvärgående ritsar i längsgående led samt fint avslipade kanter på varje undertangent medverkar till spelglädjen. Kanhända standardtangenterna kan uppfattas som något högt fjäderbelastade men det finns fördelar med det också. Tangenter med fritt inställbart fjädertryck för varje tangent finns att köpa som extra tillbehör.
  • 4 originalorglar finns att välja på och 4 fritt inställbara user-orglar baserade på de 4 originalorglarna där varje stämma kan bytas mot någon annan stämma man önskar variera sin orgel med. Alla de 650 stämmorna är av allra högsta kvalité och kan användas direkt utan att behöva göras något extra med.
  • Högtalarsystemet är av högsta klass med sina 13 högtalare. Justeringsmöjligheterna för volymen är mycket väl tillgodosedda. Självfallet kan orgeln mycket mer än vad som beskrivits här. Det är bara att läsa specifikationen.

Sammanfattningsvis: En enorm orgel för under 100.000 tusen kronor. Ett instrument jag väldigt gärna vill rekommendera för egen njutning och till gagn för möjligheterna att föra orgelkonsten vidare.

Bo Urban Nordgren, f.d. organist i Annedalskyrkan Göteborg, lektor i sång på Musikhögskolan numera Högskolan för scen och musik i Göteborg.


RALPH GUSTAFSSON
Varje gång vi träffades berättade han hur nöjd han var med sin nya orgel, så jag bad orgelprofessorn Ralph Gustavsson att skriva några rader.

Några tankar kring min Viscount Ouverture
Det var utseendet som väckte mitt intresse!
Jag har alltid tyckt om spelbord i Cavaillé-Colls anda och här presenterades en modern digitalorgel, inspirerad av denna stil och helt fri från detaljer som signalerar att det är fråga om ett elektroniskt instrument.

Jag och min hustru bokade tid hos Jerker Antoni för provspelning av en Viscount Ouverture och blev mottagna med stor värme och generositet.
Jag blev oerhört imponerad av orgelns klang, spelkänsla och design och bestämde omgående att detta skulle bli min nya hemorgel. Instrumentet levererades i slutet av juli 2015 och är sedan dess min dagliga inspiration och glädje.
Konceptet passar mig utmärkt: spelbordet är utsökt vackert utfört i ljus ek och av hög kvalitet, orgeln har 3 manualer och 55 stämmor med riktiga registerandrag - exakt den storlek på orgel man behöver för all betydande repertoar. Dispositionen är fullödig med alla viktiga stämmor ur den franska symfoniska traditionen, vidgad med neoklassicistiska inslag för t ex Messiaen. Det finns svällare, koppel och moderna fria kombinationer. Speltouchen har en tilltalande fasthet och inspirerar till ett distinkt och välartikulerat spel och spelbordets mått överensstämmer med internationell praxis.

Klangligt är orgeln ett under av skönhet, fri från den sterila ton som så ofta utmärker digitala instrument.
Här finns en diskret differens i tonhöjd mellan olika stämmor, precis som i en piporgel. Detta ger klangen liv.
Varje enskild stämma är omsorgsfullt och stiltroget intonerad, varje ton levande och försedd med en naturlig tonansats.

Jag kan välja mellan fyra olika stilar: barock, romantisk, symfonisk eller modern.
I den moderna stilen klingar de register som står på respektive andrag, väljer jag en annan stil hämtar orgeln passande stämmor ur det stora biblioteket. Cromorne i barockinställningen byts t ex mot en Clarinette i den romantiska, en Silbermannprincipal mot en Montre á la Cavaillé-Coll osv.
Spelar jag tidig musik kan jag välja mellan ett flertal oliksväviga tempereringar. Jag kan intonera enskilda stämmor, påverka orgelns ”lufttryck” samt i övrigt förändra klangen på många sätt. Och med möjlighet att ladda ner succesiva uppdateringar kan de klingande resurserna ytterligare förbättras.

Men viktigast av allt är för mig den samlade upplevelsen av att spela på ett högklassigt instrument, där utseende, klang och spelkänsla samverkar och bildar en harmonisk helhet. Allt detta finner jag hos Viscount Ouverture.
Jag är mycket nöjd med såväl mitt köp som den service jag fått. Jag kan nu på ett verklighetstroget och inspirerande sätt förbereda konserter hemma i min studio där hela framförandeprocessen med registrering, användande av svällare, stegknappar mm är integrerad. Jag kan vårda hela min repertoar, göra nyinstuderingar, anordna ”huskonserter” och ge orgellektioner.

Dock vill jag rekommendera tillverkaren att radikalt utöka orgelns minne. Inga moderna piporglar är idag utrustade med så få fria kombinationer. 8 kombinationer på 16 banker är alldeles för lite för den som arbetar med orgeln professionellt och framtvingar ett onödigt komplicerat sparförfarande på USB-minnen.
Ralph Gustafsson
(Fabriken har nu uppgraderat några Ouverture med mer internt minne pga detta)

HENRIC CARLSSON KÖPTE EN SONUS 40
"Hej Jerker!
Först och främst så vill jag önska Dig en god fortsättning på det nya året.
Nu är det nästan tre månader sedan jag fick hem min nya orgel Unico Sonus40.
Det är det bästa köp som jag har gjort och jag är så nöjd!
Orgeln är verkligen helt fantastisk. Har man väl satt sig ner och börjat spela så kan man nästan inte sluta. Ljudet, soundet är så levande och äkta att man lätt glömmer bort både tid och rum.
Jag skulle vilja beskriva den så här. En liten orgel med ett väldigt stort ljud där i stort sett bara du själv och din egen fantasi sätter gränser för vad du kan göra i musikens underbara värld. Jag tycker man får oerhört mycket orgel för dom pengarna och en vacker och stilren möbel som tar liten plats i ett hem. Med denna orgel så blir man inte bara en organist, utan man blir också sin egen orgelbyggare. Det finns helt otroligt fina stämmor som man kan bygga upp och spara i sina egna favoritorglar. Själv älskar jag den romantiska och symfoniska intonationen bäst och jag har till exempel byggt upp en jättefin orgel i romantisk stil. Dessutom kan man ju editera om varje stämma om man så önskar efter sitt eget tycke och smak.
Det här är förmodligen den bästa digitala orgel som finns idag och med en ny och spännande teknik som överträffar allt annat jag sett och hört. Så älskar du precis som jag orgelmusik i alla dess former så kan jag bara varmt rekomendera denna fina orgel ifrån Viscount, du kommer inte att bli besviken. Många hälsningar ifrån en mycket nöjd Unico Sonus 40 ägare." Henric Carlsson!

JONAS KARLSSON
"Jag tog mig tid att provspela en rad olika större digitala orglar. Viscount CLV8 var helt klart roligast, och dessutom billigast. Orgeln har urkraft och ljudet känns väldigt levande. Orgeln har alla stämmor, minnen, knappar och funktioner man kan förvänta sig av en fullstor läktarorgel. En väldigt bra orgel för den som är konserterande organist och vill öva hemma." säger Jonas Karlsson som bor i närheten av Östersund.
Jonas har hösten 2018 skapat en traditionell amerikansk orgelklang i sin Viscount Unico CLV8. Kolla in allt om det på hans blogg här:

GÖR SOM JONAS KARLSSON - SKAPA DIN EGEN CAVALLIÉ-COLL ORGEL!
Jonas köpte en UNICO CLV8 av mig 2014 och har varit mycket aktiv på sin egen blogg om alla möjligheter som finns med Physis teknologin.


PROVSPELADE UNICO CLV8 I LANDVETTERS KYRKA
"Det var en oerhört positiv känsla att få sitta framför denna orgel live så att säga.
Kvalitetskänslan var mycket god och jag förstår nu vad Du menar med dom fina klaviaturerna från Fatar. Jag gillade dom direkt. Orgeln stod uppe på läktaren i kyrkan och det var bara dom interna högtalarna som var inkopplade.
Jag hade med mig en kvinna som har tjänstgjort som kantor under många år. Hon spelar numera som frilansande kyrkomusiker i olika kyrkor. Hon och organisten i kyrkan spelade på varsin orgel, kantorn på piporgeln och organisten på CLV8. Dom turades om att spela olika versar på en psalm. Jag stod nere i kyrkan och lyssnade för att försöka bedöma om det var någon skillnad. Jag måste säga att det var för mig omöjligt att höra någon skillnad. Möjligtvis att piporgeln nådde ut lite mer i lokalen, men när organisten höjde volymen på CLV8 så var det helt lika. Om man nu kan jämföra dessa båda orglar. UNICO CLV 8 har ju så otroligt många fler stämmor och helt andra möjligheter än piporgeln ifrån Hammarbergs.
Soundet, ljudet låter verkligen äkta och levande och styrkan imponerade väldigt mycket på mig.
Orgeln stod vänd inåt väggen men dess ljud räckte mer än väl till för att fylla upp hela kyrkan med välljud. Man kan ju tänka sig hur det kommer att låta i ett litet vardagsrum.
Sammanfattningsvis så var mitt möte med denna orgel en oerhört positiv upplevelse
även om jag inte hann upptäcka mer än en liten del av dess enorma möjligheter och egenskaper."
Denna kund köpte sedan en UNICO CLV8

DOMKYRKOORGANIST MED UNICO CLV4
Domkyrkoorganisten i Göteborgs Stift, Bengt Nilsson köpte en Viscount UNICO CLV4 i februari 2012 och våren 2013 mailade han följande:
"Hej Jerker
För cirka ett år sedan köpte jag en UNICO CLV4, ett val som jag är synnerligen nöjd med. Under 2012 spelade jag en serie på 12 Bachkonserter i domkyrkan (en varje månad). Att under denna tid kunna utnyttja varje ledig stund hemma var ovärderligt.
Jag förbereder mer och mer hemma.
Eftersom anslaget på hemorgeln är känsligare och mindre förlåtande än det jag har i domkyrkan innebär övandet hemma att jag skaffar mig en liten säkerhetsmarginal - funkar det tekniska hemma är chansen stor att det även fungerar i kyrkan. Möjligheten att använda olika stämningar, olika stilar samt att kunna göra inspelningar blir liksom "grädde på moset".
Kvalitetskänslan är också mycket god; allt ifrån tangenter, pedalklav etc. till ljudkvaliteten.
Det enda jag faktiskt inte trivdes så bra med var själva orgelpallen. Det löstes dock på ett elegant sätt. Orgelbyggaren Tore Johansson (Tostared) hade några begagnade orgelpallar. Nu har jag en reglerbar pall som fungerar alldeles utmärkt.
Vid flera tillfällen har jag talat med kollegor och delat med mig av min entusiasm. Kanske det kan betyda fler sålda instrument.
Lycka till!"
Mvh Bengt Nilsson

NORSK PENSIONERAD DOMKYRKOORGANIST


En av mina första norska kunder är förre domkyrkoorganisten i Bergen, Magnar Mangersnes som köpte en UNICO CLV8 efter att han besökte min utställning i Stockholm hösten 2012.

Jag blev jätteglad när han och hans fru tittade förbi under min demo i Bergen våren 2014 där jag hade med mig en likadan orgel. Magnar ville veta mer om hur man ställde in kombinationerna och utnyttjade orgelns möjligheter.
Magnar var med på att jag tog en bild för min hemsida och sade att han var jättenöjd med orgeln, den kändes "levande" och var helt fantastisk att spela på och han hade mycket nöje av den. Han ville särskilt betona hur bra klaviaturen var för att hålla fingrarna i form.
Tillbaka till innehåll