Cantorum - Välkommen till Jerker Antoni Konsult

Till innehåll

Cantorum

ORGLAR > MODELLER
Staffan Biörklund-Jullander skickade en bild och var jättenöjd med sin Cantorum Duo som han lyckats klämma in under trappen, hur snyggt som helst.
Han hälsar att han skall använda Ourture digitalorgeln i Caroli på sin nästa dubbel-CD. Piano/orgel arr från sin pianokonsert bla.
Hans trippel-CD finns på youtube sökning: Staffan Biörklund-Jullander skivbolag Sterling.
Jenny Nordström skickade en bild och skrev att orgeln står i Glanshammars församlingshem och kommer användas av kantorer såväl som orgelelever!
Det är ett paket med Cantorum DUO med stativ + 30 tasters pedal + svällare + en Antoni pianobänk med ställbar höjd.

Nöjda kunder är bästa reklamen!
"Hej!
Har länge tänkt att berätta och visa hur det blev med orgeln jag köpte av dig för ett år sedan (Cantorum Duo plus pedal och bänk), men jag har inte haft några bra bilder.
Jag monterade in orgeln i möbeln efter min gamla tramporgel som hade gett upp. Har ingen bra bild hur tramporgeln såg ut innan jag plockade isär den, men på den ena bilden syns ändå hur den såg ut med locket stängt, förutom att tramporna här redan ersatts av de nya svällarpedalerna.
Jag har lyft hela skåpet 14 cm från golvet för att kunna få in pedalstället en bit under, för att få rätt avstånd mellan pedal och manualerna. Med locket öppet får jag dra fram manualerna en bit också för att få rätt avstånd.
Som du sa på telefon är de inbyggda högtalarna inte så bra, särskilt för 16-fotstämmorna, men det löste jag genom att koppla orgeln till min stereoanläggning, så jag har fått superbra ljud, fullt tillräckligt för det rum på ca 15 kvm som instrumentet står i. Och för att då inte störas av de inbyggda högtalarna så har jag tystat dem genom att plugga in en kontakt i uttaget för hörlurar (utan hörlurar kopplade). Och så har jag monterat en LED-list för belysning på pedalen.
Jag är mycket nöjd med den här investeringen och tänkte att du kanske skulle tycka att det är roligt att få se hur det blev.
Hälsningar
Magnus Lidén, Piteå
CANTORUM DUO
Äntligen en portabel 2-manualig kyrkorgel!
Cantorum Duo väger under 20 Kg och har allt det som finns i en Chorum 40 förutom att högtalarna är mindre samt att pedal och svällare inte ingår.
Cantorum Duo använder den senaste samplingstekniken från Viscount med 30 samplade stämmor i fyra stilar + 15 orkesterstämmor som piano, harpsichord och strings, den har inbyggda högtalare, hörlursutgång och MIDI-ingång för t ex att ansluta en pedal samt ingång för sustainpedal och svällare.
Cantorum Duo använder samma fina Tracker Touch klaviaturer med tryckpunktskänsla precis som på övriga Viscountorglar.
Priset (lite beroende på EUR/SEK) på bara 24.500:- Jag bjuder på frakten dessutom!
Hittar du lägre pris hör du av dig!
Lyssna i videon nedan på den nya "ljudmotorn" som sitter i Cantorum VI Plus samt Cantorum Duo.
VISCOUNT CANTORUM VI PLUS
En ny uppdaterad variant av populära Cantorum har presenterats våren 2018. En portabel 61-tangenters kyrkorgel med ställbar splitpunkt, programmerbara stämmor för vänster/höger samt en funktion att lägga till den lägsta tonen i basen utan att använda pedal. Lättanvänd och låg vikt. Alla stämmor är i Stereo och mycket realistiska. Läs mer om den hos tillverkaren här!
Denna modell har alldels utmärkt ljud trots storleken då kabinettet tillverkats i syntetmaterial kombinerat med trä och dom två 5-tums inbyggda högtalarna drivs med en förstärkare på hela 2X22W.
MIDI In/ut. Samma fina "Tracker Touch" klaviatur som de stora Viscountorglarna. Utmärkt samplat flygelsound dessutom. Utgång för både svällare och sustainpedal. Storlek 9X90X30cm. Vikt endast 14 Kg. Swell pedal finns att köpa till för 650:- och Viscounts original gigbag kostar 995:-.
NÖJDA KUNDER ÄR DET BÄSTA JAG VET!
Jag fick ett mail från Anders Gustavsson som köpte en Viscount Cantorum VI Plus.
"Vi har en tradition i Sankt Hans i Lund att på långfredag göra Schütz Jesu sju ord på korset. Bifogad bild visar uppställningen innan någon har kommit, men man kan se den lilla Viscounten. Tack vare den kunde jag ställa upp kören i koret och ha full kontakt med hela orkestern -
inklusive organisten. Jag hade förberett med en extra förstärkare, men vi fann att det inbyggda ljudet räckte gott och väl.
Fredagskvällens
musik och meditation gick mycket bra, Viscount hade sin del i det :-)"

VISCOUNT CANTORUM V
En riktigt lätt portabel orgel - CANTORUM V väger endast 5 kg.
20 samplade piporgelstämmor i 3 stilar, 9 orkesterstämmor däribland Grand Piano
Anslutningar: 230V strömkabel, L/R Line Out, MIDI In/Out, Sustainpedal, Expressionpedal
OBS! Förutom fina orgelstämmor har detta instrument även alldeles utmärkta orkesterljud som Piano, stråkar mm.
Det som skiljer mest mot CANTORUM VI Plus är förutom vikten att den inte har "Tracker Touch" klaviaturen utan känns som ett vanligt billigt keyboard, samt att de inbyggda högtalarna inte låter något vidare.
Men uppkopplad till en ljudanläggning låter den riktigt bra. Den har inte samma uppgraderade samplingsmotor som Cantorum VI Plus och Duo heller.
Läs mer om den hos tillverkaren! Svensk broschyr som PDF.

NOMAD NKS-K101 KEYBOARDSTATIV
Keyboardstativ av bordsmodell med 4 ben och ställbar höjd och bredd.
Djup: 320 mm.
Bredd: 730-1100 mm.
Höjd: 665-1010 mm.
Max belastning 60 kg. Vikt: 6,7 kg.
Passar utmärkt till både Cantorum och Nord C2D men inget vidare till Cantorum DUO som jag har en annan lösning till.
Pris endast 790:-
Tillbaka till innehåll