Ouverture - Välkommen till Jerker Antoni Konsult

Till innehåll

Ouverture

ORGLAR > MODELLER
OUVERTURE 3
En serie fantastiska konsertorglar i Cavaillé-Colls anda baserade på den senaste PHYSIS tekniken med physical modeling istället för gammaldags begränsande samplingsteknologi.
8.1 Surround Sound med 13 inbyggda högtalare - det är som att sitta framför en mäktig piporgel och omslutas av ljudet som studsar mellan piporna.
OCH DET BÄSTA: Du ser ut över orgeln och kan ha kontakt med kören, orkestern, prästen osv. utan att du behöver ställa dig upp.
Den 3-manualiga modellen har 55 stämmor ur ett inbyggt bibliotek på över 600 stämmor i 4 stilar.
Oktavkoppel SUB/SUB OKTAV. Förutom två valbara tremulanter har det nu tillkommit ett TREM VOX med "kaninvibrato" för Vox Humana-stämman.
Stoleken är samma för båda modellerna: 188 cm bred, 120 cm hög utan notställ, 78,5cm djup utan pedal. Vikt 214 kg för Ouverture 3.
Orglarna är som standard delade i två delar så överdelen och underdelen går att bära upp till orgelläktaren var för sig även om det är en trång trapp.
OBS! Det går att beställa den med fransk disposition också.
Du hittar allt om den på tillverkarens hemsida.
Här hittar du uppgraderingarna.
Här hittar du aktuell prislista.

OUVERTURE 3 LACKAD I VALFRI FÄRG
Observera att Viscountfabriken har en mycket bra lackverkstad så du kan få ditt instrument i valfri kulör. Förutsättningen är att det inte är tillverkat i laminat, det måste vara äkta trä för att det skall gå att lacka.
Denna Ouverture står i Svenljunga!
Jörgen Martinson mailade mig en liten reklamtext:

Jag är så nöjd med Ouverture-orgeln. Beställde den med fransk disposition och stämmorna klingar riktigt fint. För att bredda klangen så kompletterades orgeln med fyra externa högtalare samt en subwoofer. Resultatet- orgeln klingar magnifikt och man tror sig befinna sig i en stor katedral när man hör den. Det är även inga problem att spela så orgeln hörs i hela kvarteret!

Hälsningar
Jörgen Martinson
Domkyrkoorganist i Karlstad
OUVERTURE 468
Sommaren 2016 presenterades den 4-manualiga modellen som endast tillverkas på specialbeställing. Denna orgel står nu uppe i Stefanskyrkan i Vanadislunden i Stockholm, hör av dig om du vill boka en tid för en provspelning.
Otroligt nog har Viscount lyckats få in en 4-manualig modell i samma nätta möbel som den tremanualiga Ouverture 3. Du kan alltså fortfarande titta ut över orgeln och ha bra kontakt med kören, orkestern, prästen osv medan du spelar. Notstället är också väldigt bra eftersom man kan ställa in det både på djupet och höjden.
Mats Åhlund var en av dom första att provspela som du ser på bilden.
PORTABEL KONSERTORGEL!
Jag fick ett samtal från Håkan Dahlén som var ute på konsert-turné med den Ouvertureogel han köpte av mig i våras och en dragspelare. Han var supernöjd med orgeln och ljudet från dom 4 Viscounthögtalare han har med sig som han gömmer bakom orgeln när dom spelar i kyrkorna. Kolla in videon och reportaget!

"Klangligt är orgeln ett under av skönhet, fri från den sterila ton som så ofta utmärker digitala instrument. Här finns en diskret differens i tonhöjd mellan olika stämmor, precis som i en piporgel. Detta ger klangen liv. Varje enskild stämma är omsorgsfullt och stiltroget intonerad, varje ton levande och försedd med en naturlig tonansats."
Tillbaka till innehåll