Uppgraderingar - Jerker Antoni Konsult

Go to content

Uppgraderingar

ORGLAR > MODELLER
VISCOUNT A.W.K. TRÄKLAVIATUR
Det finns nu en alldeles sprillans ny orgelmodell på plats i min utställning för provspelning, en Viscount SONUS 50, som är uppgraderad med denna nya klaviatur.
Viscount A.W.K. (Advanced Wooden Keyboard) är speciellt framtagen för professionella organister som kräver en klaviatur med den perfekta känsla i fingrarna som tidigare endast en äkta piporgel kunnat ge.

VISCOUNT A.W.K. KLAVITURERNA tillsammans med Viscounts patenterade PHYSIS-teknik ger organisten den fysiska känslan av att spela på en äkta piporgel in i minsta detalj.
Viscount har valt ut de bästa materialen för att ge klavitaturen ett vackert utseende, optimal känsla och mekanisk precision av högsta klass. På Viscount A.W.K. klaviaturer ställer man fysiskt in trycket separat för varje tangent för både tryckpunkten och "eftertrycket".
Kom förbi och provspela, jag har en orgel med dessa klaviaturer på lager! Men hör av dig först så jag är på plats.
PRIS 14.000:- per klaviatur som uppgradering (Okt 2017).

PRISSÄNKTA TP8 TRÄKLAVIATURER FRÅN FATAR

De stora tangenterna är klädda med ebenholtz, de små är av solitt ljust trä. Väldigt snyggt!

Känslan i den vanliga "Tracker Touch" klaviaturerna är exceptionellt bra och ytan är något matt, lite som elfenben, så det har varit få som frågat efter denna uppgradering som tidigare kostade 7.000:-/klaviatur.

Uppgraderingen kostar numera endast 5.800:-/klaviatur. (Okt 2017).

RAK KONKAV 30 TASTERS PEDAL
Uppgradering från standard till rak konkav pedal på modeller med 30 tasters pedal kostar 2.800:- (Okt 2017)

RAK KONKAV 32 TASTERS PEDAL
Uppgradering från standard till rak konkav pedal på modeller med 32 tasters pedal kostar 4.300:- (Okt 2017).

BÄNK MED JUSTERBAR HÖJD
Viscount har tagit fram bänkar med ett stort hjul för att justera höjden. Dessa finns i samma finish som orgeln som uppgradering för 12.700:- extra (Okt 2017).

VALFRI FÄRG!
Du kan beställa din Viscountorgel i valfri färg. Det gäller samtliga modeller som har äkta ekfaner, de som har laminat sitter tyvärr inte lacken kvar på.
Här på bilden bredvid ser du en Viscount Sonus 50 Dlx som lackats i en vit specialkulör. Extrakostnaden för denna blev 7.000:-. Här nedanför ser du även den speciallackade Ouverture 3 som står i Svenljunga kyrka. Kostar c:a 10.000:- extra.
Här nedanför ser du hur man lackar - alla delar måste lackas var för sig och sedan sättas ihop. Så det tar några veckor extra att få en orgel speciallackad. Men å andra sidan så får du den i exakt den kulör som du specificerat.
2017-11-28
UPPDATERAD
Back to content