Uppdatering OS - Välkommen till Jerker Antoni Konsult

Till innehåll

Uppdatering OS

ORGLAR > SERVICE MM
”Motorn” i din Unico/Sonus/Ouverture-orgel är en LINUX-dator med instickskort med DSP:er och programvara i form av ett operativsystem. Exakt samma "motor" används i alla Unico/Sonus/Ouverture från CLV4 och SONUS 40 upp till UNICO 700.
Du ser moderkorten och instickskorten här ovanför.
Det enda som skiljer de olika UNICO-orglarna är egentligen kosmetika som möbel, antal manualer, registerandrag, antal samtidiga stämmor, antal Line-utgångar.

"MOTORN" DVS LJUDALSTRINGEN ÄR IDENTISK - OCH SAMMA OPERATIVSYSTEM ANVÄNDS!

UPPDATERA!
Operativsystemet lagras i ett FLASH-minne i orgeln, (inte i ett ROM-minne som på Vivace/Chorale) och förbättras ständigt med flera uppgraderingar om året vartefter användarna kommer med önskemål.
Du bör därför uppdatera det så du får dom nya uppdaterade stämmorna och finesserna.
Det enda du behöver är en Windowsdator som är uppkopplad till Internet + en USB-sticka.
GÖR SÅ HÄR:
1. Gå in på Viscounts hemsida och till Support. Fyll i vilken serie du har - Sonus, Unico, Ouverture så kommer det upp en ny sida. Ladda hem uppgraderingsfilen som du hittar längst ner på sidan och slutar på .phy.
När jag skriver detta är det 1.14.02 som gäller, men kolla för det kommer upp senare uppdateringar med jämna mellanrum. Kolla även vad det är för nytt i Release History så du vet vad du skall leta efter när det är klart.
2. Ladda hem filen och kopiera den sedan till en USB-sticka.
3. Starta Orgeln. Vänta tills den gått igenom uppstartsprocessen.
4. Sätt in USB-stickan i USB-kontakten i orgeln och låt den sitta ett tag innan du går in i orgelns meny och OP. SYSTEM UPGRADE.
5. Följ anvisningarna på skärmen.
6. OBS! När allt är installerat från stickan så tar orgeln "hand om sig själv" och det kan ta uppemot en halvtimme innan allt är klart så rör inte orgeln under tiden.
7. När du ser den vanliga menyn igen är allt klart - och du kan njuta av ännu bättre stämmor, och några nya intressanta dessutom, för att inte tala om nya funktioner.

Lycka till!
Har du mot min förmodan en UNICO-modell som du köpt före 2010 måste du kolla med mig först! MVH Jerker

FÖR KRÅNGLIGT?
Maila mig så skickar jag en USB-sticka med senaste OS. Bara att stoppa in i USB-ingången på orgeln och gå till sista menyn på displayen och uppgradera. Stickan får du behålla så kan du spara alla dina inställningar och kanske även spela in lite orgelstycken på den.
MVH Jerker
Tillbaka till innehåll