SENASTE NYTT - Jerker Antoni Konsult

Go to content

SENASTE NYTT

SENASTE NYTT

Jag vet ju hur det är - man orkar ju inte plöja en engelsk handbok på 25 sidor bara för att lära sig lite om sitt digitalpiano eller sin orgel.
Så jag gjorde en Viscount SMART Piano Svensk Snabbhandbok där allt är med på bara 8 sidor.

Ladda hem och skriv ut och sätt dig framför pianot och prova. Det kan rätt mycket.

Och hittar du något som är oklart eller fel hoppas jag att du hör av dig så jag kan ändra.

MVH Jerker
VILL DU LÄTTARE KUNNA SLÅ PÅ/AV DE INTERNA/EXTERNA HÖGTALARNA?
Det är en del av mina kunder som inte vill gå in i menyn enligt min vapendragare Henric de Koster.
Så jag har pratat med fabriken som nu tagit fram en speciallösning exklusivt till mig där man programmerar orgeln en gång för alla.
Man programmerar om funktionen på knapparna för minnesbankerna MEM - och MEM + så man individuellt kan slå på/av externa och interna högtalarna.
Man kan ändå komma åt alla banker genom att köra + eller - med registreringsminnesknapparna så man tappar ingen funktion.Henric lovar att åka ut och programmera om.
Observera - det är specialprogrammering som gäller och funktionen är olika för de olika modellerna. Redan nu finns omprogrammering för Sonus 40, Sonus 45 och Sonus 60 klart. Fler modeller kommer kanske om intresset är stort.
Priset är 2.500:- inkl moms och inklusive knapparna. Sedan tillkommer vad Henric behöver för jobbet.

Anders Kahn passade på att testa alla de 8 olika Rainsongmodeller jag hade på lager och köpte en CH-PA1100NSG parlormodell utan mik. 12.900:- inkl gigbag. Rainsong är ju helt fri från problem när det gäller luftfuktighet och temperatur osv, tål absolut allt så det var ju en extra bonus när Anders reser mycket och tidvis bor i Thailand.
Faktum är att nästan alla som kommer in i min utställning för att testa en Rainsong går ut med en också.
KeyB Solo har kommer in i slutet av juli!
Jag har beställt flera så nu finns dom för omedelbar leverans. Beställ idag!

Sista chansen lördag 14 oktober 11.30! I STRÄNGNÄS DOMKYRKA

LYSSNA HUR EN VISCOUNT SONUS ORGEL MED HISTORISKA TEMPERERINGAR KLINGAR
Visste du att det finns en mängd tempereringar att använda i alla Viscounts modelingbaserade orglar:
Kirnberger II, Kirnberger III, Werckmeister III, Werckmeister IV, Werckmeister V, Vallotti, Silbermann I, Silbermann II, Kellner 1975, Meantone, Meantone pure minor third, Zarlino, Sauveur I, Sauveur II, Barca, Rameau, Pythagorean; varje med programmerbar grundton.
Jag hoppas att Henric de Koster även kan hålla en liten demonstration för dig som är intresserad i min utställning framöver. Mer info kommer.
MVH Jerker
Jag har gjort iordning två svenska snabbhandböcker på bara 8 sidor vardera. Så slipper du kämpa med de omfattande engelska handböckerna. Jag lovar - du klarar dig långt med dom!
Klicka på dom så kan du ladda ner dom och skriva ut att använda när du sitter framför orgeln.
MVH Jerker
HYMMERSIVE
Viscounts nya skapelse har sett dagens ljus!
Vårfrukyrkan i Enköping 21 maj - konsert där min Viscount Sonus 40 orgel och 4 Viscount 3.12A högtalare lät mycket bra.
KeyB Premiären
Här är lite bilder från den svenska premiären hos mig den 2 april. Dom svart-vita tog mästerfotografen Anders Glantz.
Det blev en jättetrevlig eftermiddag där även konstruktören flugit över från Oslo.
Och jag kunde glädja mig åt att jag sålde ytterligare två den dagen.
ORGELPRINSESSAN

Alma Faxén träffade jag redan när hon var 9-10 år gammal då hon provspelade en orgel i min utställing.

Alma spelade sedan under Ärkebiskopens möte på Upppsala Konsert- och i Uppsala Konsert & Kongress för Drottning Silvia, Princessan Victoria och Ärkebiskopen då jag fick äran att hyra ut en orgel till hennes framträdande.

Familjen satsade därefter på en Viscount Sonus 40 som har använts flitigt i hemmet av både pappa, son och dotter.

Och den 25 februari var det dags för ännu ett framträdande i UKK under Teologifestivalen.

Här är bilden jag själv tog när eventet var slut och jag kunde hämta upp orgeln igen. En likadan orgel som Alma har hemma - enda skillnaden är att den uppgraderats med Fatars vackra träklaviaturer.

Alma har en egen youtubekanal här! https://www.youtube.com/channel/UCaNcvqPvHTEot3lApxmECIg
NY UPPDATERING AV OS TILL SONUS, UNICO OCH OUVERTURE!
Med jämna mellanrum kommer nya funktioner, nya stämmor, uppdaterade möjligheter osv.
Nu har Viscount precis släppt ett nytt OS med nummer 1.13.1

Här är några exempel från den senaste uppdateringen.
NYA TEMPERERINGAR!
I Viscounts Physys Modeling system finns 18 astycken  tempereringar inlagda, allt från Pythagoras till dagens normalstämning. Dessutom finns det fyra nya CUSTOM-lägen där du som användare kan göra dina egna tempereringar ton för ton, allt för att du skall kunna ge din musik den karaktär du vill!
ÄNNU BÄTTRE REVERBER
Man har lagt till nya inställningar för de olika Reverb-typerna för ännu mer realistisk efterklang.
BÄTTRE ANPASSNING TILL OLIKA KLAVIATURER
Med A.W.K. klaviaturerna var det tidigare svårt att få till orkesterstämmornas anslagskänslighet. Nu har man åtgärdat detta.DUTCHGRAND
Jag har fått in första exet av DutchGrand flygelskal i min utställning. Här i kombination med ett Smart Piano 20. I stort sett vilket digitalpiano eller keyboard som helst passar till. Och det är verkligen ultraportabelt - skalet väger bara 22 kg, är tillverkat av glasfiber och aluminium.
HÖKHUVUD KYRKA
Denna vackra gamla kyrka i Gimo har nu också fått en Sonus 60 som jag kopplat upp med endast 4 st små LD Systems 62 aktiva högtalare. Precis om Skäfthammar kyrka fick förra året.
Hade inte med mig rätt prylar men åker upp dit igen med en smidig tunn multikabel och snyggar till det hela om några dagar.
Man förvånas över att 4 små högtalare med bara 6,5" bas och samma typ av diskant som en liten studiomonitor kan klara att spela lika högt eller t o m högre än piporgeln. Men det funkar utmärkt i mindre kyrkor med bra akustik.
Henric de Koster skickade denna bild från Börrum där han just installerat en Sonus 60 TP8 Special.
BERGSHAMRA KYRKA
Efter att ha krånglat mig fram med släpet kom jag till en fyrkantig betonglåda med kyrkport i stål som såg ut att vara bombsäker. Men det var en fantastiskt bra akustik. Jag var förvånad över hur bra orgeln lät men skrovliga obehandlade betongväggar verkar göra att en orgel klingar fint.
Och allvarligt talat skulle det säkert räcka med endast orgelns inbyggda 8.1 Surroundljud men jag och Lars Artborg ville gärna prova med 4 små externa högtalare också så dom står kvar där medan Solna församling provar.
Så är du sugen på att testa en Viscount Sonus 50 Dlx med A.W.D. träklaviaturer i en lokal med bra akustik har du chansen nu innan jag eventuellt hämtar tillbaka den. Hör av dig till mig bara.
JJlabs LED Orchestra Notbelysning
Den snyggaste och effektivaste notbelysningen jag hittat! Och till vettigt pris dessutom.
Reglerbar ljusstyrka i två lägen. Klämfattning. Mycket flexibel. Kör två om du behöver bredare belysning.
USB-anslutning med nätadapter.
PRIS 595:-/st FRAKTFRITT
PRIS 2-PACK 995:- FRAKTFRITT
Storvreta kapell utanför Uppsala köpte en Sonus 40 med Fatar TP8 träklaviaturer.
Peter Andersson var mycket nöjd!
DEN NYA OUVERTURE 4 ÄR NU PÅ PLATS I MIN UTSTÄLLNING!
Otroligt nog har Viscount lyckats få in en 4-manualig modell i samma nätta möbel som den tremanualiga Ouverture 3. Du kan alltså fortfarande titta ut över orgeln och ha bra kontakt med kören, orkestern, prästen osv medan du spelar.
CHORALE 1
Viscount presenterar CHORALE 1, en enklare modell utan pedal - i princip en Cantorum VI i möbelmodell.
AUTOMATISK PEDAL
Observera att den har funktionen AP som lägger till den lägsta tonen i den vänstra delen av splitbara manualen till den virtuella pedalen.
ALP-LIFT FUNKAR
Så här enkelt var det att lyfta upp den stora 3-manualiga orgeln på läktaren i Vånga Kyrka med hjälp av en Alp-lift som vi hyrde på Cramo för 428:-.
Den engelska Viscount-agenten har just lagt upp en serie videos som visar precis hur man ställer in sin Visocunt Sonus/UNICO/Ouverture orgel efter sin egen smak. WOW!!! Det har kommit fler och fler möjligheter. Så se först till att du har senaste OS installerat. Du hittar alla 5 videos här!
Tyvärr har svenska kronan rasat en hel del mot Euron senaste tiden så jag har blivit tvungen att höjga priserna något. Chorale och Vivace fasas ut till förmån för den nya Chorum-serien. En massa nyheter finns också i den nya prislistan för oktober 2016. Tyvärr verkar det som om raset fortsätter så räkna med ännu högre priser rätt snart.
Under sommaren 2016 kommer flera trevliga nyheter från Viscount
heter den nya modellserien som börjat levereras redan nu! Jag har en Chorum 40 att provspela i min utställning.

PRISSÄNKTA TRÄKLAVIATURER

De stora tangenterna är klädda med ebenholtz, de små är av solitt ljust trä. Väldigt snyggt!

Känslan i den vanliga "Tracker Touch" klaviaturerna är exceptionellt bra och ytan är något matt, lite som elfenben, så det har varit få som frågat efter denna uppgradering som tidigare kostade 7.000:-/klaviatur.

Uppgraderingen kostar numera endast 5.200:-/klaviatur. (Okt. 2016)
NORD PIANO 3
Under NAMM musikmässan i Los Angeles i januari 2016 presenterades nästa generations Nord Piano. Det är många nyheter, bl a ännu bättre klaviatur med bättre dynamisk känsla och elfenbensmatt yta. Läs allt om det på tillverkarens hemsida här!
Det rekommenderade priset är 23.950:- och första leverans blir i slutet av maj. Begär offert här!
Nord Piano 2HP och Nord Piano 2 HA88 utgår, men jag har ett ex kvar av Piano 2 HA88 som jag säljer till riktigt kanonpris.
VISCOUNT FIRAR 100 ÅR!
I våras firade Viscount 100-årsjubileum. Bilden är från 1925 ovh visar Antonio Galanti, familjens överhuvud, tillsammans med några av sina söner och många arbetare på den första dragspelsfabriken i Mondaino - där den nuvarande fabriken fortfarande ligger.
I Sverige leder orgelprofessorn Ralph Gustafsson ligan med sin nya Ouverture som jag levererade i juli 2015.  
NYHET! SONUS P235 - POSITIF MODELL MED SURROUND SOUND
Den tidigare UNICO P35 med pipfront tillverkas endast på specialbeställning numera och kostar då 143.500:- Den nya SONUS P235-modellen har fått Surround Sound men ingen pipfasad. Finns i ljust eller mörkt ekfaner och kostar endast 108.500:-. Börjar levereras efter sommaren 2015.  
Jag tror det kommer att säljas många! MVH Jerker
CAROLI KYRKA I BORÅS
Carl-Gustaf Ekström känner på den nya Viscount Ouverture med A.W.K. klaviaturer han fått levererad till Caroli kyrka i Borås. Ett podium levererade jag också.
C-G tyckte att klaviaturerna skulle ställas in lite hårdare så snart kommer min servicetekniker Blomman ner och gör det. De 8 Aktiva Viscount V.312A högtalarna plus aktiva V50 subbasen är också snart på plats så jag och Henric kan komma förbi och ställa in ljudet.

Följ Jerker Antoni Konsult på Facebook!Det händer saker hela tiden och det kommer först upp på Facebook. Klicka på Like så får du senaste nytt hela tiden vartefter jag uppdaterar - ofta via min mobiltelefon.
MVH Jerker

2017-12-03
UPPDATERAD
Back to content