SENASTE NYTT - Välkommen till Jerker Antoni Konsult

Till innehåll

SENASTE NYTT

De senaste nyheterna kommer först upp på Facebook från min mobil. Klicka på Like så får du dom också. MVH Jerker

NY VERSION AV NORD PIANO MONITOR
Nord har släppt en ny version av Piano Monitor v2 där fästet är i botten på högtalarna istället för plattan att ställa dom på.
Priset är också lite lägre - 5.690:- för Piano Monitor v2 inkl nya modellen av hållarna.
NÖJDA KUNDER ÄR BÄSTA REKLAMEN!
Anders Wälimäki i Skellefteå skickade bilden. Han köpte en Viscount Sonus 40 uppgraderad till rak konkav pedal i oktober.
Ibland blir man extra glad!

Jag fick ett e-mail:

Hej!
Tangenten kom nu i veckan. Vi slog våra kloka huvuden samman och löste det själva, några av oss kyrkomusik-studenter. Det klurigaste momentet var faktiskt att lyckas få bort den gamla tangenten, vi fick trixa lite. Övriga steg var hyfsat lätta att lista ut och förstå.
Jag bifogar lite bilder från vår lilla orgelfixar-stund också. Jag vill passa på att återigen tacka för mycket bra och snabb kundservice med ett trevligt bemötande. Det uppskattas!

Varma hälsningar från elever och lärare på kyrkomusik vid Oskarshamns Folkhögskola.
NORD C2D HAR SLUTAT TILLVERKAS
Jag fick ett mail från tillverkarens försäljningschef:
VI måste tyvärr meddela att Nord C2D inte längre kommer finnas tillgänglig.
C2D ersatte C2 i 2012 och har varit en viktig del av vår produktportfölj och vår arv.
C2D bygger på vår gamla hårdvaruplattform och nödvändiga komponenter går inte längre att få tag på.
Utvecklingsavdelningen är upptagna med andra projekt och vi befinner oss därför i en situation där vi inte har någon efterträdare till en produkt vi önskar att fortsätta att erbjuda.
Svenska kronan har sjunkit rejält mot dollarn sedan jag tog in Rainsong senast. Så nu blev det en ny prislista.
DET FINNS HOPP!
Först två bilder på ungdomarna som deltog i orgellägret i Mellansels folkhögskola 5-10 augusti. Dom fick även känna på den nya fina Viscount Sonus 60 orgeln som just levererats. På andra bilden känner jag igen "orgelprinsessan" Alma Faxén och hennes bror i mitten. Googla Alma Faxén så får du upp många videos. Tredje bilden är från 2012 när Alma var 10 år och övade inför att hon skulle spela för Drottning Silvia under Kyrkomusikerforum och fjärde bilden är från Kyrkomusikerforum i Uppsala för något år sedan.
http://mfhs.se/orgellinjen/
En ny serie digitala pianon och flyglar med klass!
Ett fantastiskt fint digitalpiano med flygelmekanik från Kawai. Tillverkningen skall komma igång i framåt sommaren och jag hoppas kunna köra ett Cocktailparty i månadsskiftet maj/juni för dig som är intresserad.
Tre manualer, 44 stämmor + orkesterstämmor, senaste samplingsteknologin.
OBS PRISET!!! 79.990:-
"ORGELKUNGEN" JONAS KARLSSON
jobbar vidare med att utveckla sin UNICO CLV8 i olika stilar.
Nord Piano Monitor - äntligen ett vettigt system för hemmet, i studion och för monitor på scen. Rek. 4.999:-/par och hållarna för montering på Nord Piano 4 har lilst 799:-/par.
NYTT LJUDSYSTEM FÖR ORGEL
JJlabs 12-2.1-500 är ett mycket bra aktivt ljudsystem som lämpar sig perfekt för att förstärka en digitalorgel om man kör två stycken. Varje system består av en 300W RMS subbas med 12" högtalare + två 100W pelarhögtalare. Kolla in mer om det här!
ORGELNYHETERNA
Årets bilaga gick ut med Kyrkans Tidning den 30 augusti.
Klicka på den så kan du läsa redan nu!
MVH Jerker
Nu gick det bättre för Cilla, hennes nya DutchGrand gick in i väninnans bil.
Cilla fick inte in sitt DutchGrand i sin Audi - behöver vara 100 cm bred och bakluckan var bara 97cm bred. Men hon var lika glad för det!
VÅRFRUKYRKAN I ENKÖPING hyrde en Viscount Sonus 40 för konserten Jonas Marmbrandt dirigerar kören Camerata Vocalis i Poulencs Gloria och är pianosolist i Prokofievs tredje pianokonsert söndag den 3 juni i Vårfrukyrkan.
Jonas Malmbrandt testade orgeln. Maria von Scheven lyssnade och sedan gick Maria och jag över till de två kapell i Enköping som just fått likadana orglar som på bilden installerade för att ställa in ljudet även där. Sonus 40 låter verkligen underbart bra - särskilt om man kan köra några externa högtalare separat för huvudverk + pedal samt svällverk. Fast i kapellen behövdes det inga externa högtalare - där räckte det inbyggda Surround Soundet bra.
Viscounts nya HURRICANE 210 orgelkabinett har kommit in nu! Kom förbi och testa det med en KeyB!
FYRA STANDARDUPPSÄTTNINGAR HÖGTALARE FÖR VISCOUNTS ORGLAR
Här kan du ladda hem en 4-sidig PDF med förslag för olika lokaler som jag har provat ut på plats på olika ställen.

Jag är väldigt stolt över att Stefanskyrkan i Vanadislunden i Stockholm valde en Viscount Ouverture som placerats till vänster i koret. En 30 meters CAT6 multikabel går upp till läktaren där två stycken LD Systems Dave 10 3G stereosystem med sub och satelliter är på plats, således 2 subbasar och fyra satelliter. Och det låter riktigt riktigt bra. Obs att totalt kostade detta ungefär 15.000:- inkl moms inkl 30 meters multikabel och kablage. Jag har dessutom fått lov att kunna demonstrera orgeln på plats - här av dig om du är intresserad. Nu kan höra hur bra det kan bli i en kyrka i Stockholm också. Det är ju lite svårt att bilda sig en uppfattning om ljudet i min utställning.
Den eminente Pierre Swärd kör två Clinics den 4 april! Välkommen 12-14 eller 17-19.

Viscount månar verkligen om sina kunder!
Ralph Gustafsson är nog den mest nöjda och lyckliga av alla Visocuntkunder jag träffat. Han spelar 4 timmar per dag på sin Ouverture. Och han säger alltid att han älskar sin orgel och är mer och mer nöjd med den hela tiden.  Ralph och C-G i Borås tyckte att det var för bökigt att ladda in sina olika registeringar för olika konserter separat på USB-sticka vilket är det rätta förfarandet. Dom båda ville ha fler registreringsbanker direkt åtkomliga. Alla orglar har 16 banker med 8 registreringar = 128. Och tack vare att Viscounts PHYSIS-baserade orglar lätt kan uppdateras med mjukvara så tog dom med detta i den senaste OS-uppdateringen så nu har man direkt tillgång till 50X8 = 400. Plus förstås att man fortfarande kan spara sina olika registreringar och även hela orgelns inställningar på USB-sticka för att använda t ex nästa Jul eller Påsk osv.
Men tyvärr så räcker det inte att bara lägga in ny programvara för att komma åt denna uppdatering, man måste byta både LED-displayen och LCD-displayen också. Så det gjorde Blomman idag den 8 mars 2018 och så här nöjd var Ralph! I måndags fixade Blomman samma sak på den Ouverture som står i Caroli kyrka i Borås också.
VILL DU LÄTTARE KUNNA SLÅ PÅ/AV DE INTERNA/EXTERNA HÖGTALARNA?
Det är en del av mina kunder som inte vill gå in i menyn enligt min vapendragare Henric de Koster.
Så jag har pratat med fabriken som nu tagit fram en speciallösning exklusivt till mig där man programmerar orgeln en gång för alla.
Man programmerar om funktionen på knapparna för minnesbankerna MEM - och MEM + så man individuellt kan slå på/av externa och interna högtalarna.
Man kan ändå komma åt alla banker genom att köra + eller - med registreringsminnesknapparna så man tappar ingen funktion.



Henric lovar att åka ut och programmera om.
Observera - det är specialprogrammering som gäller och funktionen är olika för de olika modellerna. Redan nu finns omprogrammering för Sonus 40, Sonus 45 och Sonus 60 klart. Fler modeller kommer kanske om intresset är stort.
Priset är 2.500:- inkl moms och inklusive knapparna. Sedan tillkommer vad Henric behöver för jobbet.

Anders Kahn passade på att testa alla de 8 olika Rainsongmodeller jag hade på lager och köpte en CH-PA1100NSG parlormodell utan mik. 12.900:- inkl gigbag. Rainsong är ju helt fri från problem när det gäller luftfuktighet och temperatur osv, tål absolut allt så det var ju en extra bonus när Anders reser mycket och tidvis bor i Thailand.
Faktum är att nästan alla som kommer in i min utställning för att testa en Rainsong går ut med en också.
KeyB Solo har kommer in i slutet av juli!
Jag har beställt flera så nu finns dom för omedelbar leverans. Beställ idag!
HYMMERSIVE
Viscounts nya skapelse har sett dagens ljus!
Vårfrukyrkan i Enköping 21 maj - konsert där min Viscount Sonus 40 orgel och 4 Viscount 3.12A högtalare lät mycket bra.
ORGELPRINSESSAN

Alma Faxén träffade jag redan när hon var 9-10 år gammal då hon provspelade en orgel i min utställing.

Alma spelade sedan under Ärkebiskopens möte på Upppsala Konsert- och i Uppsala Konsert & Kongress för Drottning Silvia, Princessan Victoria och Ärkebiskopen då jag fick äran att hyra ut en orgel till hennes framträdande.

Familjen satsade därefter på en Viscount Sonus 40 som har använts flitigt i hemmet av både pappa, son och dotter.

Och den 25 februari var det dags för ännu ett framträdande i UKK under Teologifestivalen.

Här är bilden jag själv tog när eventet var slut och jag kunde hämta upp orgeln igen. En likadan orgel som Alma har hemma - enda skillnaden är att den uppgraderats med Fatars vackra träklaviaturer.

Alma har en egen youtubekanal här! https://www.youtube.com/channel/UCaNcvqPvHTEot3lApxmECIg
ALP-LIFT FUNKAR
Så här enkelt var det att lyfta upp den stora 3-manualiga orgeln på läktaren i Vånga Kyrka med hjälp av en Alp-lift som vi hyrde på Cramo för 428:-.
VISCOUNT FIRAR 100 ÅR!
I våras firade Viscount 100-årsjubileum. Bilden är från 1925 ovh visar Antonio Galanti, familjens överhuvud, tillsammans med några av sina söner och många arbetare på den första dragspelsfabriken i Mondaino - där den nuvarande fabriken fortfarande ligger.

Tillbaka till innehåll