Prova orgel gratis - Välkommen till Jerker Antoni Konsult

Till innehåll

Prova orgel gratis

ORGLAR > MODELLER
Kan en Viscount digital kyrkorgel ersätta den gamla piporgeln?
Absolut! Jag har visat detta många många gånger i många kyrkor, nu senast i Östra Husby där Henric de Koster och jag kopierade den befintliga orgelns stämmor till en Viscount Unico CLV4. Hör av dig om du vill ha referenser.

Hur står sig ljudet jämfört med en äkta piporgel?
Jag lovar - inte ens erfarna organister kan skilja ljudet från en orgel i UNICO-serien från en äkta piporgel på plats i samma lokal. Och det är därför jag så gärna ställer upp med att låna ut en orgel några veckor.

Blir inte en Viscountorgel omodern rätt snabbt?
Tvärrtom, den senaste tekniken som sitter i UNICO/SONUS/Ouverture-modellerna som kallas PHYSIS bygger på physical modeling, inte sampling, och uppgraderas hela tiden. Varje uppgradering gör att orgeln blir bättre vad gäller allt - nya funktioner som användarna frågat efter, de över 600 stämmorna (från början var det 300 stämmor när den introducerades 2009) har förbättrats, och man har putsat även på användarvänligheten. Orgelns "motor" är en LINUX-dator så det fungerar lite som att byta från Windows8 till Windows 10 osv. Sedan denna serie släpptes har det släppts nya uppgraderingar nästan varje år - och det är gratis att uppgradera.

Vad krävs det för högtalare? Hur placerar man högtalarna för att dom inte skall synas?
Det beror lite på lokalen och användandet men det bästa brukar bli att man placerar högtalarna uppe på läktaren. Många gånger kan man ställa dom inuti "pipgarderoben" och använda lokalens akustik för att sprida ut ljudet jämnt. Jag har skrivit lite om de ljudsystem jag brukar offerera här.

Hur länge kan man räkna med att en Viscount digital orgel håller?
Räkna med minst 25 år. Viscount tillverkas i Italien och håller otroligt hög kvalitet.

Hur mycket kostar en Viscount digital orgel att underhålla?
De första 25 åren skall normalt inte kosta något alls. Jag lämnar 10 års garanti på ingående delar samt 3 års garanti mot fabrikationsfel.

Hur kan flera samsas om samma Viscount orgel när det gäller registerminnen mm?
Det finns 8 registerminnen i var och en av de 16 bankerna (kan variera). Man låter t ex organist 1 använda bank 1-4, organist 2 bank 5-8 osv. På så vis kan varje användare direkt komma åt sina egna favoritinställningar - 4X8=24 stycken. Skulle inte detta räcka kan man ha ett oändligt antal sparat på en USB-sticka (gäller inte Chorum). På UNICO/SONUS/Ouverture-modellerna kan man även spara samtliga inställningar i orgeln, även stämmor man själv format och bytt ut mot grundstämmorna osv. till en USB-sticka för att ladda in igen eller kanske flytta alla inställningar till en annan likadan orgel - väldigt praktiskt.
Kan man köpa ett komplett paket inkl. installation?
Visst - jag offererar gärna ett lämpligt paket. Det behöver inte kosta så farligt mycket - alla gånger långt under 100.000:- inkl allt för en normal installation och från 56.800:- för en enklare Chorum-modell för t ex ett kapell. Fyll i blanketten här så får du en offert.

Låna en orgel + högtalare gratis
Hur en orgel låter beror väldigt mycket på lokalen.
För att du och församlingen skall kunna bedöma hur bra det blir erbjuder jag er att låna en lämplig orgel plus eventuella extra högtalare som jag installerar och ni kan använda under några veckor.
Jag kommer då själv förbi och kopplar upp den så att ni i lugn och ro kan prova den i er kyrka, kapell eller annan lokal.
Jag brukar ta med en multikabel också, så vi kan placera orgeln i koret och högtalarna uppe på orgelläktaren om så önskas.
Jag ser detta som en möjlighet att få visa mina orglar för fler och därför bjuder jag på allt inkl transport och tillfällig installation.
Det enda jag kräver som motprestation är att jag själv får bjuda in andra som vill prova och lyssna, och att församlingen också bjuder in sina kontakter så att så många som möjligt får höra och provspela mina orglar.
MVH Jerker
OBS! DET ÄR HELT GRATIS!
Hör av dig via blanketten här nedanför så kan vi komma överens om orgeltyp och ett startdatum som passar både er och mig.

Ja tack!
Vi vill gärna prova en Viscountorgel gratis på plats i vår församling. Här är våra uppgifter:


annons på Blocket
rekommendation av kollega
en annons i Kyrkans Tidning
en annons i Sändaren
en annons på Facebook
Tidningen Orgelnyheterna
att jag googlat på nätet
kontakt med Jerker Antoni
kontakt med Henric de Koster
Inget av ovanståendeTillbaka till innehåll