ÖPPET HUS - Jerker Antoni Konsult

Go to content

ÖPPET HUS

SENASTE NYTT

De senaste nyheterna kommer först på Facebook från min mobil. Klicka på Like så får du dom också.
MVH Jerker
8 JANUARI

ORGELDAG - KOLLA IN DET SENASTE INOM DIGITALA ORGLAR

Preliminärt program - kolla denna sida igen! KOM GÄRNA MED FÖRSLAG!

UTSTÄLLNINGEN ROSLAGSGATAN 14 I STOCKHOLM
  • 10.00 Seminarium om Viscount Hymmersive & Hauptwerk
Johannes Leyman (svensk agent för Hauptwerk) samt Kevin Lembke (installerar Hauptwerk på Hymmersive orglarna åt Jerker Antoni Konsult).
  • 11.00 Genomgång av Viscounts Physical Modeling teknologi
Henric de Koster och Jerker Antoni demonstrerar möjligheterna
  • 12.00 PHYSIS jämfört med HAUPTWERK? Starka och svaga sidor hos båda
Jerker Antoni, Henric de Koster
  • Kl 13.00 Jerker bjuder alla på lunch!
Indisk mat på Bollywood tvärs över gatan.

STEFANSKYRKAN - VANADISLUNDEN STOCKHOLM
  • 14.30 går vi upp till Stefanskyrkan
Vi träffas för att prova och lyssna till den Viscount Ouverture som står uppställd där. Jerker visar installationen och tipsar om vad som funkar och inte funkar när man ställer orgeln i koret och högtalarna på läktaren mm.
  • 15.00 2-3 20 minuters eller kortare konserter i olika stilar (vem ställer upp? Hör av dig!)
  • 16.00 Bygg upp din egen orgel med Physis teknik
Viscounts tekniker visar vi hur man bygger upp sin egen orgel och vi försöker klona den Grönlundorgel som står på läktaren.
Alla får ögonbindlar och sedan är det tävling - vem klarar av att skilja 3 olika stämmor från de två orglarna från varandra? Vad skall vi ge vinnaren som pris?

UTSTÄLLNINGEN ROSLAGSGATAN 14 I STOCKHOLM
  • 17.00 Överlevande tar sig tillbaka till utställningen för ytterligare demo av Physis + Hymmersive igen.
  • 18.00 borde vi vara klara men många kanske stannar kvar - jag bjuder på plockmat och dryck.

Kolla denna sida regelbundet för mer info!


DROP IN! Du kan komma endast på de delar som du är intresserad av om du vill.

PROGRAMPUNKTER JAG SKULLE VILJA SE

UTBILDNINGAR

DISTANSUNDERVISNING

Hör av dig! MVH Jerker
VISCOUNT HYMMERSIVE
Nu har jag min Hymmersive på plats i min utställning inför Världspremiären den 13 november. Så nu är det enda lilla problemet att koppla upp sig och installera Hauptwerk - men det sägs ju vara lätt som en plätt ;-)

Jag brukar hålla ÖPPET HUS ungefär en gång i månaden i min utställning på Roslagsgatan 14 med provspelning och information om Viscount UNICO och SONUS-seriens orglar som gjort så stor succé samt även den nya billiga Chorum-serien. Även två varianter på Ouvertureorgeln finns att provspela. Samt förstås en del digitalpianon och högtalarsystem.


Här kan du provspela Chorum 40, SONUS 40 uppgraderad med TP8 träklaviaturer, SONUS 70 Dlx med A.W.K. klaviaturer, både OUVERTURE 3 och OUVERTURE 468, jazz- och gospelorglarna KeyB Legend, KeyB Live och KeyB Solo samt flera varianter av PHYSIS PIANO H1/H2/H3, PHYSIS K4 masterkeyboard, De nya SMART piano 20 och 30, NORD PIANO 3 med det nya snygga trästativet samt NORD C2D finns alla uppställda i min nya stora utställning på Roslagsgatan 14 i Stockholm. Även en Hauptwerk-baserad lösning med VISCOUNT HYMMERSIVE finns på plats.

Det är en otroligt skillnad på ljudet och möjligheterna med PHYSIS nya modlingbaserade teknik jämfört med orglar med traditionell samplingsbaserad teknik - låt mig demonstrera.
Här är det PHYSIS physical modeling som gäller! Det ger en helt annan realism och massor med möjligheter - t ex över 600 stämmor i det inbyggda biblioteket och en orgel som inte blir omodern då den uppdateras kontinuerligt med mjukvara. Uppdateringarna är dessutom gratis!
Ibland händer det att eminente orgelbyggaren och organisten Henric de Koster också är på plats att visa alla finesserna - han har ju en Viscount Unico CLV8 själv där hemma och vet hur man kan bygga upp sin egen virtuella piporgel.
Hör av dig så kan vi träffas i min nya utställning. KARTA HITTAR DU HÄR!

2017-11-28
UPPDATERAD
Back to content