Multikabel - Jerker Antoni Konsult

Go to content

Multikabel

ORGLAR > MODELLER
MULTIKABEL UPP TILL LÄKTAREN
Audio-over-CAT är ett mycket effektivt sätt att föra över 4 kanalers (eller 8 - se nedan) balanserad analog ljudsignal från orgeln till läktaren t ex. Nätverkskabel har fyra trådpar med en impedans på 100 ohm. CAT6 är särskilt effektivt när du vill föra över högkvalitativt ljud genom längre kablar, 100 meter är inga problem och du får inga störningar från talslingan eller dimrat ljus då den är effektivt skärmad.
Jag löder om anslutningarna till den ena breakoutboxen så det blir 4 Stereo-tele (TRS) istället som kan pluggas rakt in i orgelns 4 utgångar.
I den andra änden av multikabeln kopplar man vidare ut till de aktiva högtalarna med en XLR breakoutbox. Mycket smidigt och snyggt och man slipper de traditionella tjocka multikablarna.
Färdig CAT6 kabel finns i längderna 15 och 30 meter samt på trumma i 100 meter.
Det finns även en 100 meters dubbel CAT6 kabel på trumma om du skulle behöva 8 kanaler. De två kablarna sitter ihop för smidig kabeldragning.
Kombinationen på bilden högst upp kostar 2.800:- med 4XStereo-tele TRS breakoutbox för uppkoppling till orgeln, 30 meters kabel samt 4XXLR hane breakoutbox.
Hör av dig om du vill veta priset på andra kombinationer.

2018-08-27
UPPDATERAD
Back to content