Kapell/Kyrka - Jerker Antoni Konsult

Go to content

Kapell/Kyrka

ORGLAR > JÄMFÖR ORGEL

I ett gravkapell eller mindre kyrka med skaplig akustik klarar man sig bra med en CHORUM. Eventuellt behöver man komplettera med några högtalare - vanligtvis räcker det med 2 eller helst 4 stycken, jag brukar rekommendera Viscounts egna Bee Theatre högtalare och det finns fler alternativ.

Leasa en Viscount orgel från 720:-/månad

Har man en något större lokal eller bättre budget föreslår jag en SONUS 40, eller en UNICO CLV8 alternativt SONUS 60 eller SONUS 70 som första val. Även SONUS P235 finns för den som vill ha ett mer traditionellt utseende med registerandrag och extra effektivt 6.1 Surround Sound.
Vill man ha orgeln i koret och ha riktigt bra ljud så kan det vara lämligt att dra en MULTIKABEL upp till orgelläktaren och placera 4 AKTIVA HÖGTALARE där uppe, eventuellt kompletterade med en aktiv sub-bas. Det går oftast att göra osynligt, dvs man placerar högtalarna inne i pipgarderoben. Jag har gjort väldigt många lyckade installationer när detta skrivs hösten 2016, och lite beroende på kyrkans storlek och akustik kan ljudsystemet + kablaget kosta från strax under 20.000:- till 40.000:- inkl moms för både 4 aktiva högtalare och material. I en riktigt stor kyrka som Caroli i Borås ställde jag upp 8 stycken V.312A + en V50 Sub

Du ser alla leasingpriserna här!

2017-11-28
UPPDATERAD
Back to content