Aktiva högtalare - Jerker Antoni Konsult

Go to content

Aktiva högtalare

ORGLAR > MODELLER

GODA RÅD GRATIS!
Här hittar du högtalarsystem från Viscount som är speciellt framtagna för digitala orglar, samt några väldigt kostandseffektiva lösningar från LD Systems.
Jag har jobbat med PA-system sedan 70-talet och ställer gärna upp med goda råd alldeles gratis. Ring mig på 0734-211 888 eller maila jerker.antoni@gmail.com

MVH Jerker

FYRA STANDARDUPPSÄTTNINGAR HÖGTALARE FÖR VISCOUNTS ORGLAR

Här kan du ladda hem en 4-sidig PDF med följande förslag för olika lokaler

Viscount tillverkar även PA-system

ANDRA TILLVERKARE

Jag har även tagit in flera serier högtalare från LD Systems som har väldigt prisvärda aktiva högtalare i olika storlekar från studiomonitorer och 2-1 system till aktiva subbasar samt några Line Array system som är intressanta där man vill kontrollera spridningen bättre.

Jag har även börjat direktimportera ett mycket bra system som heter JJlabs 12-2.1-500. Kolla in det nedan!
4 KANALER
För att få ett så levande ljud som möjligt bör man använda 4 kanaler så att man kan simulera pipornas placering för olika stämmor med C/C#-låda på både bredden och höjden och även ha möjlighet att intonera perfekt, som på en äkta piporgel.


VISCOUNT

Viscount tillverkar inte bara orglar utan även professionella PA-system - t ex Verse och Voice Systems. Inte så konstigt att även orglarna låter så bra med endast de inbyggda högtalarna som kan räcka långt. Särskilt gäller detta modellerna med Surround Sound om man lyckas placera orgeln optimalt för att nyttja lokalens egen akustik och få ljudet att studsa mot hårda ytor. Vill man ha ett så naturtroget ljud som möjligt som rör sig och lever i rummet bör man ha 4 extra högtalare utplacerade för att simulera C- och C#-låda och pipornas placering på bredden och höjden samt inte minst för att kunna rikta ljudet så det reflekteras på rätt sätt över församlingen så man använder kyrkans egen akustik. Man bör också tänka på att ögat lurar örat, så att dölja högtalarna bakom orgelpipor är ingen dum idé alls, som på Royal Pipes här nedanför.

VISCOUNT ROYAL PIPES
Så här vackert kan man montera extra högtalare runt en Unico 500, Unico 700 eller kanske en Ouverture? Den här uppsättningen med 500W aktiva högtalare i 5 kabinett bakom vackra äkta orgelpipor (inte inkopplade), kan beställas i samma finish som UNICO 400-500-700 och Ouverture-modellerna. Här har du en ritning så du ser alla mått!

Kolla med mig för ett paketpris på orgel och Royal Pipes installerat och klart i er kyrka! MVH Jerker

NYTT LJUDSYSTEM SOM ÄR PERFEKT FÖR ORGEL!
JJLABS 12-2.1-500 är perfekt aktivt system som fungerar väldigt bra för att förstärka en digitalorgel. Med två system får du 4 högtalare och två sub-basar. Täcker in de flesta behov. Skulle man behöva ännu mer av den lägsta basen kan man komplettera med en extra 500W subbas från Viscount som går ner ända till 20Hz.
Varje JJlabs 12-2.1-500 har en aktiv sub-bas med ett Class D slutsteg på hela 300W RMS som driver den inbyggda 12" högtalaren + 2X100W slutsteg som driver det två effektiva pelarhögtalarna.
Jag rekommenderar två system, ett för huvudverket och pedalen där även pedalens C/C#-låda kommer fram ordentligt samt ett för svällverket. Måste provas!
Det är extremt lättplacerat då pelarna är bara 12 cm breda och lätt kan ställas in i i orgelhuset så ljudet går ut mellan piporna i fronten.
Som tillbehör finns flera varianter för att t ex ställa en eller två pelare på subbasen, eller ställa pelarna fritt på högtalarstativ med gjutjärnsfot. Allt är möjligt! Och man slipper dra ström till pelarna som drivs av sub-basarnas slutsteg.
PRIS 7.995:-/system (oktober 2018).

Viscount Acoustic Box V3.12 Lam.
Dessa är mina personliga favoriter! Låter väldigt vackert. Det är en 3-vägs aktiv högtalare med 2X90W Class D slutsteg som driver 12" bas, 8" mellanregister och 1" diskant. Tack vare att man använder en 8" högtalare i mellanregistret istället för ett mellanregisterhorn så blir ljudet mjukt och varmt och ändå väldigt klart.
Storlek 42X36X65cm. Mörkt eklaminat. Finns även i Dlx version med äkta ekfaner - kostar extra.

Prisbilden ligger runt 11.700:-/st inkl frakt. (Okt 2017)

Läs mer om dom på tillverkarens hemsida.

Viscount Bee Theatre
Väldigt kompakta lådor i plast som passar både för fast installation och för portabelt bruk. Storlek endast 182x330x225mm. Vikt 4,5Kg.
Aktiva högtalare med 90W för de två 4" basarna och 30W för diskanten, aktivt delat och väldigt klart ljud för storleken. Frekvensområde 70Hz-20Khz.
Dessa högtalare finns nu i många mindre kyrkor och kapell i Sverige för att sprida ut de virtuella orgelpipornas ljud då orgelns placering kan göra att mellanregister och diskant inte når ut.
Lätta att måla om i önskad kulör - fronten av plåt är avtagen på bilden.
Observera att man kan sätta dessa på vanliga mikrofonstativ av den raka modellen med medföljande adapters - se stativet nedan.

Orglarna har minst 4 line-utgångar så för bästa ljudbild rekommenderas att man kompletterar med 4 högtalare plus eventuellt en separat sub-bas.

Prisbilden ligger runt 3.900:-/st inkl frakt när detta skrivs.

Viscont V50 AKTIV SUB-BAS
Aktiv sub-bashögtalare på hela 500W RMS som går ända ner till 20Hz.
Kabinettet är tillverkat i björkplywood.
Denna kraftfulla subbas räcker i vilken stor kyrka som helst, jag har provat och den räcker bra även när den står uppe på läktaren inne i orgelhuset på en katedral.
Har DC-anslutning också så att den kan slås på automatiskt när man slår på orgeln.
Du kan läsa mer om den hos tillverkaren här!

Prisbilden ligger runt 12.200:-/st inkl frakt (Okt 2017).

LD SYSTEMS AKTIVA HÖGTALARE

LD SYSTEMS SAT 62 A G2 W
Kompakt 2-vägs aktiv installationshögtalare med 6,5" bas och 1" silk dome disktant.
Drivs av ett 50W digitalt slutsteg. Frekvensomfång 55Hz-20KHZ och 108dB max ljudtryck.
En extra finess är att högtalaren slår av sig själv när den inte får signal under 3 minuter och går igång så fort signal kommer igen.
Storlek 20X32X20 cm, vikt 5,25 Kg. Även i svart.
Pris 2.000:-/st inkl frakt. (Nov 2017)
LD SYSTEMS AT82AG2
Kompakt 2-vägs aktiv installationshögtalare med 8" bas och 1" compressionsdriver i diskanten.
Drivs av ett 80W digitalt slutsteg. Frekvensomfång 50Hz-20KHZ och 114dB max ljudtryck.
En extra finess är att högtalaren slår av sig själv när den inte får signal under 3 minuter och går igång så fort signal kommer igen.
Storlek 28X41X25 cm, vikt 8,6Kg. Finns även i svart.
Pris 3.000:-/st inkl frakt. (Nov 2017)

LD Systems DAVE 10 G3
Kompakt och kraftfullt system som räcker långt och spelar hela 126dB peak och 115dB kontinuerligt.
Inbyggd 2-1 förstärkare i SUB-basen, 350W RMS. Speakonkablar till topparna.
Separata inbyggda EQ och limiters för bas, mellanregister och diskant och en dynamikprocessor som kontrollerar basens volym vid låga nivåer så den går fram.
Frekvensomfång 45-19.000Hz, går ner längre i basen om man skjuter på lite med en EQ i t ex orgelns inställningar och ställer man subben nära en vägg och riktar den mot väggen blir det ännu mer botten.
Subbas med 10" i basreflex + 2 små satelliter som är 20x30X23cm stora, som en A4 och 23cm djupa - lätta att placera.
Vikt 21Kg.
Finns endast i svart.
PRIS 6.900:- (april 2018)


MIKROFONSTATIV MODELL ROCK'N ROLL
Dessa mikstativ funkar perfekt som stativ till flera av de högtalare jag säljer. En tung rund fot som väger hela 3,6 Kg gör att dom står stadigt. Höjden är reglerbar mellan 100 och 170 cm. OBS! Gängadapter krävs oftast.
Pris 500:-/st inkl frakt (Nov 2017)
LD SYSTEMS SUB 88 A
En aktiv sub i minimal storlek bestyckad med 2X8" högtalare i en basreflexlåda där man med fördel vänder basreflexen mot väggen. Passar utmärkt som komplement till dom vita 62- och 82-modellerna du ser här ovanför.
Pris 2.800:-/st inkl frakt. (Nov. 2017)
LD Systems Stinger Sub 12A G2 sub-bas
En kraftfull aktiv sub-bas med ställbart lågpassfilter 80-200 Hz.
Passar som komplement där man behöver kraftig lågbas ända ner till 38Hz.
250W RMS, kraftig 12" högtalare med 3" talspole, basreflex, 128dB Max SPL.
Mono ingång XLR/Tele. Fasomkopplare. Kontroller för volym och lågpassfiltrets frekvens.
Storlek 39X50X54 cm, vikt en bitg över 20Kg.
Pris 6.000:-/st inkl frakt. (Nov. 2017)

LD SYSTEMS DAVE 8 XS
Ett kraftigt aktivt 2-1 system som passar överallt - även för dig som vill ha bra ljud hemma både till ditt Hauptwerksystem och datorn samt kanske till ditt piano eller din orgel. Räcker ofta även i andra mindre lokaler som kapell och församlingshem.
Pris 5.000:-/st inkl frakt (Nov. 2017).

LD SYSTEMS CURV 500 AV SET I VITT
Denna setup som fått många fina priser består av en subwoofer med inbyggd mixer, två satelliter (som kan utökas för att uppnå bättre LineArray egenskaper - se nedan), två SmartLink adapters för att montera ihop fler satelliter och två högtalarkablar.
Med hela 380W RMS och max SPL på hela 122 dB räcker den till i många sammanhang trots sin smidiga storlek.
Subwoofern har en 10" bashögtalare som drivs av en Class C digital förstärkare. Inbyggd limiter och skyddskretsar mot överhettning, för hög inspänning och mot kortslutning samt en 4-kanals mixer med 16 effekt-presets samt Bluetooth. Subben har 4 digitala presets. Till detta hakar man på de ingående små satellithögtalarna i storlek 12x12x12cm som har ett 4" element och 3 1" drivers. Så små att dom går att gömma varsomhelst.
Systemet har optimala monteringsmöjligheter för  att hängas i vägg, från tak osv. med hjälp av en mängd tillbehör. Det går att koppla ihop upp till 4 system per sida om det skulle behövas mycket ljudtryck.
Detta set finns även i svart till något lägre kostnad.
Pris inkl frakt 8.800:- (Nov. 2017)2 EXTRA SATELLITER FÖR CURV
Detta extrapaket för CURV systemet består av två satelliter som kopplas ihop med de befintliga för att uppnå ännu bättre egenskaper.
Spridningen horisontellt är hela 110 grader, och vertikalt är det endast 10 grader per satellit vilket gör att man lätt kan kontrollera ljudbilden och få den väldigt jämt i hela lokalen.
Pris 2.000:-/st (Nov. 2017).

MULTI ut från orgeln
Jag har tagit fram en balanserad specialmultikabel tänkt för samtliga UNICO-modeller som gör att du får ut alla anslutningarna på baksidan via en 1,5 meters multikabel. Den sidan som kopplas in i orgeln har 8 st färgkodade stereo-tele kontakter. Den sida som hamnar utanför orgeln har vidare anslutningar för 1 st aktiv Subbas samt 4 st aktiva högtalare via XLR hanar för vidare anslutning till de aktiva högtalarna via vanliga XLR/XLR mikrofonkablar. Dessutom finns utdraget Line in i stereo L/R samt mikrofoningången har XLR honor, också för vidare anslutning via vanliga XLR/XLR mikrofonkablar.

Pris 800:-/st (Nov. 2017)

Kontakta mig för ett kostnadsförslag på ingående delar eller komplett installation. MVH Jerker

2018-12-11
UPPDATERAD
Back to content